Af - 30/01-16 08:18

Ny opfindelse kan afsløre tidlig brystkræftNy opfindelse kan afsløre tidlig brystkræft

En ny form for tryksensor kan mærke tidlige tegn på brystkræft. Den er så tynd, at den kan laves til en handske.

Bildstrecke im Grossformat »

Mens vi venter på den nye opfindelse, kan du i galleriet her blive klogere på fødevarer, der kan mindske brystkræfts dødelighed.

Der sker banebrydende forskning på 'Tokyo's Graduate School of Engineering'. På universitetet har Sungwon Lee og Takao Someyo nemlig konstrueret en ny opfindelse, som kan få stor betydning i kampen mod brystkræft.

Forskerne har skabt en speciel form for tryksensor, der kan mærke uregelmæssigheder i bryster og - i modsætning til andre lignende tryksensorer - er så tynd, at den kan bøjes og formes til at par praktiske handsker, der kan tages på for at afsløre tidlige tegn på brystkræft.

Disse fødevarer kan mindske brystkræfts dødelighed
Disse fødevarer kan mindske brystkræfts dødelighed

Materialet er nemlig kun 8 mikrometer tykt, hvilket svarer til kun 0,01 milimeter. Sensoren kan måle 144 områder samtidig, og det er grunden til, at den kan bruges til at afsløre knuder ved berøring.

Foto: Someya Laboratory

- Vi har testet vores tryksensors formåen med en kunstig blodåre og fundet ud af, at den kan opdage små trykændringer og hastigheden af trykforplantningen, fortæller Sungwon Lee til Science Daily.

Amanda sagde nej til kræften: Nu viser hun sig frem uden bryster
Amanda sagde nej til kræften: Nu viser hun sig frem uden bryster

Holdet af forskere bag opfindelsen håber, at denne nye teknologi vil hjælpe med at afsløre brystkræft i et tidligt stadie, fordi sensoren kan meget mere end de plastikhandsker, lægerne normalt har på, når de undersøger for brystkræft.

Du kan læse mere om opfindelsen på nature nanotechnology.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx