Af - 01/01-16 17:14

Ny forskning: Disse KÆMPE kometer kan true alt liv på jordenNy forskning: Disse KÆMPE kometer kan true alt liv på jorden

En gruppe britiske astronomer mener, at det er på tide at skifte fokus fra truslen fra asteroider til kometer.

Bildstrecke im Grossformat »

Blockbusterfilmen Armageddon har lært os at frygte asteroider i kollisionskurs med Jorden.

Men ifølge en gruppe forskere er det på tide at fokusere på en helt anden trussel fra det ydre rum.

Astronomer fra Armagh Observatory og University of Buckingham har over de sidste to årtier opdaget hundredvis af enorme kometer i det yderste af solsystemet, som kan udgøre en meget større trussel mod alt liv på Jorden.

Sådan lyder det i en ny publikation i Astronomy and Geophysics.

De gigantiske kometer, der kaldes 'kentaurer,' er typisk op til 100 kilometer lange og har en masse, der er større end alle kendte asteroider, der har krydset Jorden, til sammen.

Frygten for de meget fjerne kometer skyldes, at de bevæger sig på ustabil vis gennem himmelrummet, fordi tiltrækningskraften fra planeter som Jupiter, Saturn, Uranus og Netun ændrer 'kentaurernes' kurs og potentielt slynger dem i retning af 'Den Blå Planet.'

Ifølge beregninger fra forskerne vil en af de enorme kometer krydse Jordens bane hvert 40.000 til 100.000 år.

- I de sidste tre årtier har vi investeret mange kræfter i at spore og analysere risikoen for en kollision mellem Jorden og en asteroide. Vores arbejde peger på, at vi er nødt til at se ud over vores umiddelbare nabolag, og se forbi Jupiters bane for at finde kentaurer. Hvis vi har ret, kan disse fjerne kometer være en alvorlig fare, og det er tid til at forstå dem bedre, siger professor Bill Napier.


Vi må håbe, at vi har et hold som dette, hvis katastrofen nogensinde skulle nærme sig

via GIPHY

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx