Af Af Videnskab.dk - 27/03-14 13:20

Dansk arkitekt udpeget til at bygge huse på MarsDansk arkitekt udpeget til at bygge huse på Mars

Tidligere på året meldte 489 danskere sig frivilligt til at blive del af Mars One-projektet, som vil sende astronauter til Mars uden en returbillet.

storybild

Tidligere på året meldte 489 danskere sig frivilligt til at blive del af Mars One-projektet, som vil sende astronauter til Mars uden en returbillet. (Billede: Wikimedia Commons - NASA/JPL)

Nu er en dansker blevet udpeget til at bygge kapsler og boliger til missionen.

Kristian von Bengtson, som er selvudnævnt rumfartsarkitekt, skal være med til at bygge marsboliger og kapsler til Mars One projektet, som vil sende astronauter til Mars uden en returbillet.

Dansk raketbygger vil lave en koloni på Mars
Dansk raketbygger vil lave en koloni på Mars

Det skriver Mars One i en pressemeddelelse ifølge Videnskab.dk:

- Mars One er et fantastisk spændende og vigtigt projekt, der er med til at fastholde mennesket som nysgerrige og udforskende individer. Jeg er utroligt glad for at være blevet en del af denne mission og udfordringerne er så spændende og mange, at jeg føler mig helt hjemme. Jeg vil gøre mit bedste, i Mars One gruppen, for at opnå målet om en permanent tilstedeværelse af mennesker på Mars, siger Kristian von Bengtson.

Mysterie om sten på Mars er løst
Mysterie om sten på Mars er løst

Kristian von Bengson står blandt andet bag det danske rumfartsprojekt Copenhagen Suborbitals, der juni sidste år opsendte en raket.
 
Læs også hos Videnskab.dk: 489 danskere vil flytte til Mars

Medstifter af Mars One, Bas Lansdrop, er også begejstret for Kristian von Bengtsons deltagelse:

- Mars One er nu kommet ind i den spændende fase, hvor vi skal til at producere de kapsler, som vores udvalgte astronauter skal trænes i.

Læs også hos Videnskab.dk: Hvad er reality-tv fra Mars i virkeligheden?

- Kristian von Bengtson er et naturligt valg til at varetage denne opgave, og vi er meget stolte over at have en så dedikeret og erfaren person med på holdet til at nå vores mål om en permanent tilstedeværelse af mennesker på Mars, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx