Af - 24/10-16 13:20

Virker i løbet af få minutter: Forskere har udviklet 'p-pille' til mændVirker i løbet af få minutter: Forskere har udviklet 'p-pille' til mænd

Om fem år vil mænd kunne bruge en næsespray, der gør dem infertile i et par dage.

storybild

a man and a woman foreplaying in a white background

Videnskabsfolk har udviklet et nyt præventionsmiddel til mænd, der forhindrer sædceller i at svømme. Det skriver Daily Mail.

Hvis præparatet kommer i handlen, vil mænd i fremtiden kunne tage en pille eller et par pift med en næsespray få minutter før samleje. Det vil gøre dem ufrugtbare i op til flere dage.

Det fortæller forskere på Wolverhampton University, der har arbejdet på projektet sammen med portugisiske videnskabsfolk.

Præparatet virker ved at ‘snige sig ind’ i sæden og forhindre sædcellerne i at bevæge sig. På den måde bliver de ude af stand til at kæmpe den indædte kamp om at befrugte kvindens æg.

Mandlig p-pille kan være på markedet om to år
Mandlig p-pille kan være på markedet om to år

- Resultaterne er overraskende og næsten omgående. Når man tager sund sæd og tilsætter vores præparat, holder sædcellerne kort og godt op med at bevæge sig, fortæller Professor John Howl, der er tovholder på projektet.

Præparatet er stadig i testfasen, men hvis alt går som forskerne håber, vil det kunne være i handlen tidligst i 2021.

Dansk forskning: P-piller øger risiko for depression
Dansk forskning: P-piller øger risiko for depression

Det er selvsagt, at forskerne kan have begået et videnskabeligt gennembrud, der kan have store konsekvenser for, hvordan vi som mennesker kan planlægge graviditeter i en endnu større målestok end i dag.

Hvis pillen eller sprayen kommer til at virke, vil den også kunne have en stor effekt hos de par, hvor kvinder ikke har mulighed for at bruge p-piller af helbredsmæssige grunde.

Populær prævention bliver væk i kroppen
Populær prævention bliver væk i kroppen

Indtil videre er der ingen forlydender om bivirkninger i den såkaldte p-pille til mænd.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx