Af - 26/05-15 06:15; Opdateret: 26/05-15 06:49

Kunne du tænke dig en superkraft? Ny linse giver dig falkeblikKunne du tænke dig en superkraft? Ny linse giver dig falkeblik

Der er godt nyt til dig, der altid har drømt om at have en vaskeægte superkraft.

Bildstrecke im Grossformat »

Bevares; der er karakterer i Marvels ‘The Avengers’, der har nogle noget vildere superkræfter end Hawkeye - du ved, ham med buen og pilene.

Men som hans navn antyder, så har han falkeblik - lidt mere end perfekt syn, der lader ham se bedre end de fleste på afstand.

Så skarpt et syn kan nu blive en realitet for helt almindelige mennesker. Den canadiske læge Garth Webb og hans firma Ocumetics har nemlig udviklet en såkaldt bionisk linse til øjnene, som forbedrer synet markant - også hos folk, der har almindeligt, godt 20/20-syn.

Disse dyr har evner som superhelte
Disse dyr har evner som superhelte

Faktisk kan man komme til at se tre gange så godt som en person med perfekt syn, siger Garth Webb. Og for at det ikke skal være løgn, så tager det angiveligt ikke mere end otte minutter at få indopereret ‘super-linsen’.

- Vores mission er at udstyre folk til det 21. århundrede ved at ændre måden, de ser og oplever verden omkring dem, lyder det på Ocumetics’ hjemmeside.

Når linsen er blevet indopereret via en simpel operation, der skulle være ganske smertefri, går der kun omkring 10 sekunder, før øjnene og hjernen har vænnet sig til det nye falkeblik. Herefter vil man i teorien være i stand til for eksempel at se bogstaver eller tal ni meter væk, som man med normalt syn kun lige akkurat kan se tre meter væk.

- Dette er synsforbedring, som verden aldrig har set mage til før, siger Garth Webb ifølge canadiske CTV News.

De unge vil have superkræfter
De unge vil have superkræfter

- Jeg mener, at denne linse vil bringe os tættere på den hellige gral af fremragende syn fra alle afstande - fjernt, mellemliggende og nært … Perfekt syn burde være en menneskeret, lyder det fra den canadiske læge.

Den bioniske linse kan ifølge Garth Webb fuldt ud erstatte både briller og linser - om man så er 25 eller 95 år gammel. Og ifølge professor og øjenlæge Vincent DeLuise fra Yale Universitet i USA er det ikke kun skaberen selv, der er optimistisk omkring den nye linse.

- Der er meget begejstring omkring den bioniske linse fra meget erfarne kirurger, som måske havde noget skepsis over for den, fordi de har set ting, der ikke virkede, før i tiden. Men de mener, at dette rent faktisk kan vise sig at virke, siger han til CTV News.

Denne robotdragt giver mennesket superkræfter
Denne robotdragt giver mennesket superkræfter

Næste skridt er at teste linsen på dyr og mennesker, men man forventer, at den vil være til rådighed i Canada inden for omkring to år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
11-årige Mikelle forsvandt, da hun...
bt.dk
Blachman straffer meddommer: 'Jeg vil...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx