Af - 16/08-15 20:28; Opdateret: 16/08-15 20:38

Derfor stikker myggen ALTID mig - og ikke digDerfor stikker myggen ALTID mig - og ikke dig

Hvorfor går myggen altid efter mig? Har du det sådan, skyldes det nogle særlige duftstoffer, du udskiller.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Den dejlige, danske sensommer er over os, og med den kommer en langsnablet fætter og dens velkendte summen. Myggen.

Lige nu er den tørstig og på jagt efter blodet i vores årer, og måske føler du, at den er særligt interesseret i dig. Men hvorfor?

Kan det virkelig passe, at nogle af os er mere disponeret for myggens stik end andre?

Malariamyggen kommer til Danmark
Malariamyggen kommer til Danmark

Ifølge Karl-Martin Vagn Jensen, forskningsleder ved Institut for Plantebeskyttelse og Skadedyr ved Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet på Aarhus Universitet, kan det godt passe. Svaret ligger dog hverken i vores blodtyper, eller i det vi spiser.

- Myg tiltrækkes af CO2 og varme. Det afgiver alle mennesker. Men de tiltrækkes også af bestemte duftstoffer. Og de kan være forskellige fra person til person, siger Karl-Martin Vagn Jensen til videnskab.dk.

Ifølge forskningslederen ved man ikke præcis, hvilke duftstoffer der er tale om, men forsøg viser, at myg foretrækker visse menneskers lugte frem for andres.

- Alle de ansatte på et laboratorium gned petriskåle mod deres maver. På den måde afsatte de duftstoffer på skålene, som de satte ind i et bur, hvor der fløj myg rundt. Nogle menneskers petriskåle fløj myggene altid ned på, imens de holdt sig langt væk fra andres, fortæller Karl-Martin Vagn Jensen.

Forskere har fundet historisk myg
Forskere har fundet historisk myg

Folk, der føler sig ekstra udsat for myggens snabel, har måske undersøgt, om forskellige madvarer eller vitaminer holder blodsugeren på afstand. Det gør de desværre ikke, lyder det fra Karl-Martin Vagn Jensen .

- Det er der ikke noget om. I tilfældet med B-vitaminerne har man undersøgt det meget, meget grundigt. Og der er ikke noget på det.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx