Af - 17/09-13 08:24

Lego Mindstorms til iPhone-generationenLego Mindstorms til iPhone-generationen

Det er 15 år siden Lego første gang lancerede deres intelligente Lego-klods. Med den seneste EV3-udgave er robotterne trådt ind i den moderne iPhone-verden.

storybild

Hjernen i den intelligente EV3-klods er en ARM9-processor ledsaget af 16 MB flash-hukommelse og 64 MB RAM, som kan udvides yderligere med micro-SD-hukommelseskort. Klodsens styresystem er baseret på Linux, og den er foruden Bluetooth 2.1 udstyret med et almindeligt USB-stik, som for eksempel kan benyttes til en Wifi-dongle. (Billede: Pressefoto)

Robotter er fascinerende – og det er slet ikke så svært at bygge sin helt egen.

I hvert fald ikke når den seneste version af Lego Mindstorms fungerer som det meget pædagogiske udgangspunkt for projektet.

Lego har nemlig gjort det meget nemt både at komme i gang med at bygge og programmere robotterne.

Se også: Fremtidens smartphone er samlet med 'legoklodser'

Selve hjertet i enhver Mindstorms-robot er den intelligente lego-klods EV3, der i virkeligheden er en lille men meget kraftfuld computer, som kan styre de tre medfølgende servo-motorer og hente input fra en tryk-, lys og infrarød sensor.

I pakken medfølger en traditionel byggevejledning på en enkelt robot, mens der ligger byggevejledninger til yderligere fire robotter i selve programmeringssoftwaren til pc.

Læs også: Dette kan revolutionere den måde, vi rejser på

Disse vejledninger kan også gratis hentes som 3D-vejledninger til iOS og Android.

Byggevejledningerne er opbygget som missioner, hvor både det fysiske byggeprojekt og robottens program udvikler sig og bliver mere komplekst i funktionalitet.

Styreprogrammerne til robotterne ligger færdige og klar til nemt at downloade ned i EV3-klodsen, og netop det er en genistreg af pædagogik – for når du først har set, hvordan det medfølgende program fungerer, er det nemt at pille og eksperimentere med det, og lege sig frem til forbedrede versioner, så du i sidste ende kan bygge og programmere dine egne robotter fra bunden.

Se også: Ny gadget holder din smartphone permanent opladet

Teknologisk har EV3 fået en gevaldig overhaling, så du for eksempel kan benytte din smartphone som fjernbetjening til robotten, hvilket åbner op for endnu flere muligheder end tidligere, og gør Lego Mindstorms til et fantastisk stykke legetøj uanset alder og ambitionsniveau.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Ekspert undrer sig over...
bt.dk
Meghan Markles halvsøster afbrudt...
bt.dk
Nu rammer den nye Stars-film...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx