Af Julie Bülow - 01/07-16 09:05

6 tegn på at jeres venskab er giftigt6 tegn på at jeres venskab er giftigt

Har du også en ven(inde) der suger al energien ud af dig?

storybild

Er du og din veninde giftige for hinanden?

Du kender det godt. Hver gang i skal ses, er det et tilløbsstykke at samle overskuddet til det.
Men måske er der faktisk en grund. Måske er i 'giftige' for hinanden - og så er det tid til at ende venskabet.

via GIPHY

Dette køn er det bedste til at pleje venskaber
Dette køn er det bedste til at pleje venskaber

Ifølge Katherine Moss, som er autoriseret klinisk socialrådgiver, er der seks klare tegn på, at I er giftige for hinanden. Det siger hun til Glamour.com.


Du undgår at dele gode nyheder

Venner fejrer hinandens glædelige stunder i livet. Hvis du generelt er utilpas ved at tale med din ven(inde) om forfremmelser, din nye kæreste eller andre glædelige opdateringer, så skriv dig det bag øret. Det er sandsynligt at du og din ven har et konkurrencepræget forhold, hvis din ven udtrykker jalousi frem for glæde over din succes.

via GIPHY


Får det værste frem i dig


Den nemmeste lakmustest til at se, om i har et godt venskab er at spørge sig selv: 'Får min ven det bedste frem i mig?"
Hvis du som udgangspunkt er et afbalanceret og tålmodigt menneske, men din ven konstant får dig til at tænke uvenlige tanker og fare op, så bør alarmklokkerne ringe.
'Giftige' mennesker har det med at få os til at føles os lige så ustabile som de selv er.

via GIPHY

Du går på listefødder

Med den her ven er du så vant til at træde varsomt, at du har vænnet dig til ikke at dele din mening og tale ærligt i frygt for at hun vil bide hovedet af dig. Nogle gange kan det endda være et tegn på at din giftige ven/veninde har en personlighedsforstyrrelse. Men det kan kun vurderes af en professionel, siger Moss.
Men selv om din ven måske har en forstyrrelse, så betyder det ikke, at i ikke kan være venner. Det kræver bare at man er klar over sine grænser. Det skal nemlig ikke gå på kompromis med dit eget ve og vel, at være en god veninde.

via GIPHY

Du føler dig fordømt

Hvis din ven hele tiden taler ned til dig og kritiserer dig for dine beslutninger - eller opfordrer dig til at være mere som han/hende selv, i stedet for at lytte til dine ønsker og behov, så manger din ven respekt for dine værdier.
Moss forklarer, at i et sundt venskab, så skal fordømmelser indskærpes til at være spørgsmål frem for antagelser.
"I et sund forhold ved du at du kan have en dialog omkring noget du er uenig i" siger hun.

via GIPHY

Du bliver presset til at være så slem som din ven


Giftige mennesker elsker en 'partner in crime'.
Så føler de sig ikke så slemme for deres dårlige opførsel. Hvis din ven prøver at presse dig ud i farlige situationer, eller prøver at overtale dig til at ignorere din dømmekraft, så er der tale om et usundt mønster.

Moss forklarer at din vens behov for at trække dig ind i en ubehagelig situation i virkeligheden handler om din vens usikkerheder og behov.
"Hvis din ven følte sig sikker, ville du ikke være nødvendig som medsammensvoren", siger Moss.

via GIPHY

Der er ingen tillid


Uden tillid er venskabet på gyngende grund. Hvis du er utryg ved at introducere din ven for andre venner eller familiemedlemmer, fordi du ikke stoler på, at din ven vil behandle dem med respekt - eller fordi du frygter at din ven vil gøre dig forlejen eller at hun vil afsløre dine hemmeligheder, så er du i et usundt venskab.

Uanset om din ven sårer dig med vilje eller ej, er dit venskab kuldsejlet. Et sundt venskab har tillid, respekt og er konsekvent. Uden disse elementer bliver det svært at vedligeholde jeres venskab.

Bare fordi vi engang fandt hinandens venskab, betyder det ikke at vi haren livslang forpligtelse til at forblive venner.

Venskaber kræver en oprigtig vilje og indsats. Det er trodsalt et forhold vi vælger. Hvis vi generelt undgår eller ikke kan udstå en ven, så har vi bedre af at komme videre - uden vores giftige ven.

via GIPHY

LISTE: Her er 13 ting som bedste venner altid gør
LISTE: Her er 13 ting som bedste venner altid gør

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx