Af - 24/09-15 07:44

Forskere: Derfor skal unge mænd lære at grædeForskere: Derfor skal unge mænd lære at græde

Unge mænd skal droppe den hårde facade og i stedet lade tårerne trille, lyder konklusionen i en ny undersøgelse.

‘Boys don’t cry’ sang The Cure i deres store hit fra 1980 - og der havde de fat i noget.

Forskning fra Mind - en britisk velgørenhedsorganisation for psykiske lidelser - viser nemlig, at fire ud af fem unge mænd mellem 18 og 34 år har det med at vælge en hård facade frem for gråd, når livet går dem imod.

TV: Justin Bieber bryder grædende sammen på scenen
TV: Justin Bieber bryder grædende sammen på scenen

Og det på trods af, at gråd ifølge Mind er en af de stærkeste værktøjer at tage i brug til at bekæmpe de tanker, der kommer som følge af eksempelvis angst - en af de mest udbredte psykiske lidelser.

- At græde kan være en meget effektivt og ofte hurtig måde at løfte vores humør på og lade os tilgå andre følelser end sorg og lidelse, siger terapeut Sally Ann Law til Telegraph.

- Men mænd kan godt blive pinligt berørte over at græde foran andre - specielt andre mænd - da det kan ses som et svaghedstegn at græde. Men der er jeg ikke enig, slår hun fast.

Datter anmeldte voldtægt: - Så knækker man sammen som far
Datter anmeldte voldtægt: - Så knækker man sammen som far

Hos Mind ser man det da også som et problem, at floskler som ‘boys don’t cry’ (drenge græder ikke) er så udbredte, som de er.

- Enhver kan blive ramt af psykiske lidelser, men mænd søger i langt mindre grad hjælp end kvinder. Vores forskning viser, at næsten en tredjedel af mænd mener, at det er pinligt at søge hjælp for en psykisk lidelse, siger informationschef hos Mind, Stephen Buckley.

- Idéen om at ‘rigtige mænd ikke græder’ kan forhindre mænd i at søge den hjælp, de har brug for, tilføjer han.

Gråd er nemlig et vigtigt skridt til at overkomme problemer - store som små. Og da Minds forskning viser, at angst rent faktisk rammer flere mænd end kvinder, er det bare om at lade tårerne trille, mand!

Major-vinder bryder sammen i tårer
Major-vinder bryder sammen i tårer

- Det er på høje tid, at vi stopper med at holde vores tårer tilbage og rækker ud efter hjælp i stedet, som Mind-direktør Paul Farmer formulerer det.

...Men nu da du sikkert alligevel har fået den på hjernen, skal du da ikke snydes for lige at genhøre The Cures 80’er-klassiker i musikvideoen herunder:

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx