Af - 11/09-14 09:26

Studerende opfinder cyklen der IKKE kan stjælesStuderende opfinder cyklen der IKKE kan stjæles

Tre teknik-studerende fra Chile blev så trætte af at få stjålet deres cykler, at de nu har opfundet en to-hjulet jernhæst, der ikke lader sig stjæle.

storybild

Tre teknik-studerende fra Chile blev så trætte af at få stjålet deres cykler, at de nu har opfundet en to-hjulet jernhæst, der ikke lader sig stjæle. (Billede: Youtube)

Hvis du har prøvet at få stjålet en cykel, så kender du alt til den blandede følelse af magtesløshed og raseri.

Den følelse havde de tre chilenske teknikstuderende, Juan José Monsalve, Andrés Roi Eggers og Cristóbal Cabello, fået nok af, efter de gentagne gange havde fået stjålet deres cykler i hjembyen Santiago.

Studerende tager fusen på cykeltyv: Se den sjove hilsen
Studerende tager fusen på cykeltyv: Se den sjove hilsen

Over for Washington Post fortæller de tre studerende, hvordan de kom op med idéen til den 'ustjælelige' cykel, som de kalder 'Yerka'.

Yerka-projektet bygger på, at alle cykellåse kan skæres over eller klippes op, hvorfor de tre drenge brainstormede over, hvordan man kommer uden om dette problem. Løsningen: Man gør selve cykelstellet til låsen. På den måde vil tyven ødelægge cyklen i forsøget på at stjæle den, og dermed ikke være i stand til at slippe afsted med den.

Udlandet elsker Team Tvilling
Udlandet elsker Team Tvilling

Over for avisen forklarer Andrés Roi Eggers nogle af tankerne bag cyklen:

- Vi ville gerne bruge så mange af cyklens komponenter som muligt, så føreren ikke behøver at bære på eller tænke over at have en lås, siger han.

Far fandt datters stjålne cykel i Den Blå Avis
Far fandt datters stjålne cykel i Den Blå Avis

Måden, som Yerka fungerer på, er ved, at den nederste tværstang på cyklen – den skrå på en herrecykel – kan åbnes op. På den måde kan man låse den fast rundt om en pæl eller et træ. Herefter frigør man sadlen og bruger den ekstra lange saddelpind til at sætte på tværs på den anden side af træet. Forvirret...? Se videoen herunder:

LÆS OGSÅ: Trehjulet cyklist tog smutvej på motorvejen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dømt igen: Her er sandheden om Heidis...
bt.dk
De små hyldede Frederik: Men deres...
bt.dk
Real Madrid fik sejren foræret:...
bt.dk
Mand druknede under badetur - ven...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx