Af - 07/10-16 12:39

Afbryd aldrig denne irriterende vane - den er god for blodomløbetAfbryd aldrig denne irriterende vane - den er god for blodomløbet

Det kan godt være, at det er generende og forstyrrende, men det må du leve med.

storybild

(Billede: Mladen Mitrinovic)

Du har højst sandsynligt en i vennekredsen, der bare ikke kan sidde stille. Benene hopper og vibrerer ubevidst, mens han eller hun læser, ser tv eller noget helt tredje.

Og selvom det kan være nok så forstyrrende, så må du aldrig afbryde de selv-dansende ben. I hvert fald ikke, hvis du vil din ven det bedste.

Et studie offentliggjort i The American Journal of Physiology konkluderer, at det er ret så sundt for blodomløbet, når bentøjet kører på autopilot.

For at nå frem til det resultatet blev 11 testpersoner - sunde studerende - rekrutteret til forsøget. De skulle sidde ned i tre timer, hvor det ene ben skulle forblive i ro. Det andet ben skulle vibrere et minut hver fjerde minut.

Ny forskning: Derfor tager vi selfies
Ny forskning: Derfor tager vi selfies

- For at være helt ærlig, så var vi overraskede over, hvor stor forskel der var mellem de to ben, siger doktor Jaume Padill til New York Times og fortsætter:

- De muskelsammentrækninger, der finder sted, er ret små. Men det ser ud til, at de er tilstrækkelige til at bekæmpe nogle af de usunde konsekvenser, der er ved at sidde stille, siger han.

Da de tre timer var overstået, kunne forskerne slå fast på baggrund af overvågning af blodomløbet, at gennemstrømningen af blod faldt voldsomt i det stillestående ben, mens blodomløbet i det bevægede ben var større end udgangspunktet fra før testen begyndte.

Ny forskning: Sådan fremstår du mest attraktiv
Ny forskning: Sådan fremstår du mest attraktiv

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx