Af - 02/02-16 13:56

Hash får dig til at glemme ord: Så mange forsvinderHash får dig til at glemme ord: Så mange forsvinder

Ny forskning peger på, at års forbrug af hash påvirker menneskers evner til at huske ord.

Bildstrecke im Grossformat »

Der findes masser af forskning, tusindvis af rapporter og debatter på nettet, om hvordan hash påvirker hjernen. Meget af den informationer peger i forskellige retninger, men det er ikke tilfældet her.

Et nyt studie viser, at hvis du ryger hash i flere år, kan det påvirke din hukommelse og mere specifikt din evne til at huske ord. For hvert femte års hashforbrug husker i gennemsnit én ud af to personer ét ord mindre fra en liste på 15 ord.

Det skriver Livescience.com.

Tilbud til gymnasieelever: ’Har du cash - har vi hash'
Tilbud til gymnasieelever: ’Har du cash - har vi hash'

Forskerne brugte deltagere fra et langtids-studie, Coronary Artery Risk Development in Young Adults (CARDIA). Studiet inkluderede mere end 5.000 voksne i alderen 18 til 30.

Gennem en serie af tjek kunne forskerne fastslå, om deltagerne gennem forskellige måneder havde røget hash. Ved 25 års-tjekket gennemgik de flere kognitive tests, som fokuserede på elementer som planlægning mundtlig hukommelse og tanke-hurtighed.

Undersøgelse: Hash går ikke ud over studierne
Undersøgelse: Hash går ikke ud over studierne

Langvarig brug af hash viste sig at give dårligere resultater i alle tests, efter der blev korrigeret for andre faktorer som depression og brug af andre stoffer. Men forskerne mangler endnu at slå fast, hvordan hashen påvirker den mundtlige hukommelse.

En mulig forklaring er, at kemikaliet THC, som er ansvarlig for de fleste psykologiske påvirkninger af hjernen, kan ændre måden information bliver behandlet, skriver forskerne i rapporten.

LÆS OGSÅ: 38-årig dømt for salg af 122 kilo hash fra varevogn

LÆS OGSÅ: Tre mænd sigtet for smugling af 140 kilo hash til Norge

LÆS OGSÅ: Kampagne går viralt af helt forkerte grunde: Se den 'sjove' antihash-reklame her

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx