Af - 21/04-15 17:23

Ny forskning: Slut med at chokoladen smelterNy forskning: Slut med at chokoladen smelter

Forskere har fundet det gen, der får chokolade til at smelte, og det kan betyde nye former for slik, kosmetik og medicin på hylderne.

storybild

Snart kan du måske få chokolade, der ikke smelter i solen. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Sol og varme er en af chokoladens værste fjender. Og med de sommerlignende tendenser, vi har lige nu, er den første Snickers måske allerede smeltet.

Men sådan bliver det måske ikke i fremtiden.

Amerikanske forskere har nemlig fundet frem til lige nøjagtigt det gen, der giver kakaosmør sit smeltepunkt på mellem 34 og 38 grader. Og det kan betyde, at nye former for chokolade, kosmetik og medicin kan se dagens lys, skriver Daily Mail.

Opdagelsen skulle også kunne føre til nye kakaoplanter, der er mere modstandsdygtige over for klimaforandringer, og det vil i sidste ende give flere penge i lommen på alverdens kakaobønder.

Ikke hvad du tror: Hvad forestiller de her smykker?
Ikke hvad du tror: Hvad forestiller de her smykker?

Og de penge vil falde et tørt sted. Mere end fem millioner bønder og deres familier er afhængige af at producere kakao, og mange af dem bor i det vestlige Afrika samt i Central- og Sydamerika.

Det nye gen har fået det velklingende navn TcSAD1, og det er fundet af forskere på Pennsylvania State University i USA. Ledende forsker Mark Guiltinan fortæller, at deres opdagelse ikke kun skal komme chokoladeelskere til gode.

- Inden for medicin vil det være en mulighed at producere produkter med langsommere optagelse end dem, der lige nu tager udgangspunkt i kakaosmør, siger han.

Rottefund lukker chokoladevirksomhed i Sønderjylland
Rottefund lukker chokoladevirksomhed i Sønderjylland

Mark Guiltinan fortæller, at de har brugt noget af den fineste teknologi for at adskille TcSAD1 fra resten af kakaobønnerne, og at den nye opdagelse kan bruges til at lave nye kakaovarianter.

- Det virker til, at nogle af de andre gener spiller andre roller i et chokolade-træs vækst, for eksempel i udviklingen af blomster og blade.

- Den her information kan blive brugt til at udvikle biologiske markører for screening og avling af kakaovarianter med nye fedtsyrersammensætninger af kakaosmør, siger Mark Guiltinan.

Dit påskeæg er intet i forhold til denne påske-gave
Dit påskeæg er intet i forhold til denne påske-gave

Og så skal det lige nævnes, at smeltet chokolade om sommeren ikke kun er en dårlig ting:

LÆS OGSÅ: Så langt skal man(d) løbe for at blive et hit hos damerne

LÆS OGSÅ: Vil du ringes op af Jay Z? Så skal du kigge med her

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx