Af - 29/01-16 17:14; Opdateret: 29/01-16 17:40

Derfor har din mand brug for at gå i byen med gutterneDerfor har din mand brug for at gå i byen med gutterne

Forskere har fundet frem til, at det påvirker mænds helbred i en positiv retning, hvis de får tid og plads til at gå ud med vennerne.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis fyren ikke skal blive tyk under sin svirretur, så er her et overblik over energiindholdet i en håndfuld drikkevarer.

Dårligt nyt til alle kvinder, der synes, at deres mænd hænger for meget ud med vennerne: Forskere har fundet frem til, at mænd har brug en aften ude med gutterne. Hvis ikke - påvirker det mandens helbred i en negativ retning.

Det skriver The Telegraph.

LÆS OGSÅ: Nyt studie slår fast, om det ville have været muligt for mennesket at løbe fra T-Rex

Det er forskere fra Göttingen Universitet i Tyskland, der har fremlagt resultaterne efter at have kigget på en gruppe berberaber, hvis sociale adfærd minder meget om menneskers.

Her fandt man frem til, at stressniveauet blandt berberabe-hanner faldt, når de fik lov til at være sammen med andre hanner. Når de i modstætning var sammen med deres partner eller familie, kunne forskerne se en stigning i hannernes stresshormon.

- Han-makakaber (berberaben er en makak, red.) danner sociale bånd lig med mennesker, og det giver dem en god dag-til-dag buffer mod stressfaktorer, siger Christopher Young, som er en del af primaters sociale evolutions-gruppe på Göttingen Universitet.

Forskerne opdagede ligeledes, at stressrelaterede sygdomme kun syntes at forekomme blandt hunner eller blandt par.

LÆS OGSÅ: Blodprøve afslører: Du bliver yngre af at drikke kaffe

LÆS OGSÅ: Sådan kan hvidløg redde dit liv

LÆS OGSÅ: Så meget må du træne, før det er for meget

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx