Af - 19/04-16 12:58; Opdateret: 19/04-16 13:12

7 grunde til, du ALTID skal sove nøgen7 grunde til, du ALTID skal sove nøgen

Nummer 6 bør overbevise alle skeptikerne.

Bildstrecke im Grossformat »
En naturlig del af kroppens døgnrytme er, kropstemperatur falder, når du sover tungt. Men nattøj er med til at holde på varmen, og dermed kan det ødelægge søvnen, viser forskning fra American Academy of Sleep Medicine. Når en kvindes kønsdele er tildækket under søvnen, skaber det et klima som i en regnskov, som bakterier elsker. En tør vagina er en glad vagina. Hos fyrene er undertøjet med til at sænke sædkvaliteten markant, og derfor ser forskeren helst, du går med løse boksershorts om dagen og sover nøgen om natten Din hud har brug for at kunne ånde, og det sker sjældent i løbet af dagen, hvor de fleste har tildækkede fødder og armhuler. Når du sover nøgen, giver du din hud noget tiltrængt luft, hvilket modvirker udvikling af hudsygdomme og svamp. Stresshormonet kortisol kan have en voldsom effekt på kroppen. Når du sover med nattøj på, bliver din kropstemperatur højere, og det bliver sværere for kroppen at regulere niveauet af kortisol. Det kan føre til flere ærgelige ting, som angst, overspisning og vægtforøgelse. Når du og din partner sover nøgne, får din krop noget tiltrængt hud til hud-kontakt, som den elsker. Det får den nemlig til at udløse signalstoffet oxytocin, der gør dig mere åben og tiltrukket af din partner. Og ja, det betyder et bedre sexliv. En kølig temperatur omkring din krop, når du sover, hjælper kroppen med at frigive antioxidanten melatonin, der modarbejder kroppens ældelse. Kroppen bruger blandt andet melatonin til at modarbejde celleforandringer og er kendt som en del af kroppens stærkeste forsvarer mod sygdom. Når du er træt, og du gerne vil i seng, hvorfor så spilde tiden på at finde nattøj frem og tage det på? Smid dine klude og læg dig under dynen med det samme, så slipper du også for at skulle starte dagen med at tage tøj af.

Et studie har vist, at over 70 procent af danskerne sover i deres undertøj, selvom der er rigtig mange grunde til at lade være.

For fordelene ved at sove helt nøgen rækker længere end de åbenlyse, at det er mere sexet, og du ikke behøver bruge tid på at lede efter en pyjamas, der ikke får dig til at se ældgammel ud.

Her er 7 grunde til, du skal smide alt tøjet i aften.

Du sover bedre

En naturlig del af kroppens døgnrytme er, kropstemperatur falder, når du sover tungt.

Men nattøj er med til at holde på varmen, og dermed kan det ødelægge søvnen, ifølge The American Academy of Sleep Medicine.

Forskerne peger desuden på, at der er en sammenhæng mellem forstyrrelser af kropstemperaturen og søvnløshed.

Dine kønsdele elsker det

Når en kvindes kønsdele er tildækket under søvnen, skaber det et klima som i en regnskov, som bakterier elsker. En tør vagina er en glad vagina.

Hos fyrene er undertøjet med til at sænke sædkvaliteten markant, og derfor ser forskeren helst, du går med løse boksershorts om dagen og sover nøgen om natten

Det er godt for din hud

Din hud har brug for at kunne ånde, og det sker sjældent i løbet af dagen, hvor de fleste har tildækkede fødder og armhuler.

Når du sover nøgen, giver du din hud noget tiltrængt luft, hvilket modvirker udvikling af hudsygdomme og svamp.

Balancerer hormon-niveauet

Stresshormonet kortisol kan have en voldsom effekt på kroppen. Når du sover med nattøj på, bliver din kropstemperatur højere, og det bliver sværere for kroppen at regulere niveauet af kortisol.

Det kan føre til flere ærgelige ting, som angst, overspisning og vægtforøgelse.

Gør dit sexliv bedre

Når du og din partner sover nøgne, får din krop noget tiltrængt hud til hud-kontakt, som den elsker.

Det får den nemlig til at udløse signalstoffet oxytocin, der gør dig mere åben og tiltrukket af din partner.

Og ja, det betyder et bedre sexliv.

Forbliv ung

En kølig temperatur omkring din krop, når du sover, hjælper kroppen med at frigive antioxidanten melatonin, der modarbejder kroppens ældelse.

Kroppen bruger blandt andet melatonin til at modarbejde celleforandringer og er kendt som en del af kroppens stærkeste forsvarer mod sygdom.

Det er lettere

Når du er træt, og du gerne vil i seng, hvorfor så spilde tiden på at finde nattøj frem og tage det på?

Smid dine klude og læg dig under dynen med det samme, så slipper du også for at skulle starte dagen med at tage tøj af.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx