Af Carl-Emil Søe - 04/04-16 13:21

Musetandkød kan kurere dit hårtabMusetandkød kan kurere dit hårtab

Musetandkød og brugte kemikalier kan hjælpe personer ramt af hårtab

storybild

Ny japansk teknik kan afhjælpe hårtab. (Billede: Polfoto)

Der er godt nyt til folk, der efter alvorlige forbrændinger ikke kan gro hår. Et japansk forskningshold er lykkedes med at genskabe fuldt fungerende hud på mus med både svedkirtler og hårsække. Begge dele er afgørende for at kunne gro hår. Det skriver den britiske avis The Daily Telegraph.

Den kunstige frembragte hud er lavet af stamceller fra en kombination af musetandkød og brugte kemikalier, og er en mindre sensation.

For selv om det tidligere er lykkedes at oprette det ydre lag af hud i et laboratorium, har man aldrig før formået at skabe et fuldt stykke hud, som omfatter et lag af fedtvæv, svedkirtler og såkaldte hårfollikler.

Eksperter advarer: Disse trends får unge kvinder til at tabe håret
Eksperter advarer: Disse trends får unge kvinder til at tabe håret

Den nye teknik vil være særligt brugbar til ofre for anden- og tredjegradsforbrændinger, der ikke kan vokse hår tilbage på deres hud eller hovedbund efter en skade, fordi arvæv ikke har svedkirtler eller hårsække.

- Med denne nye teknik, har vi med succes dyrket hud, der replikerer funktionen af ​​normalt væv. Vi kommer tættere og tættere på drømmen om at kunne genskabe de faktiske organer i laboratoriet til transplantation, siger den ledende forsker Dr. Takashi Tsuji.

Danske forskere opdager muligt supervåben mod kræft
Danske forskere opdager muligt supervåben mod kræft

Det er indtil videre kun mus, der har nydt godt, at den laboratoriefremskaffede hud, men det japanske forskningshold forventer, at teknikken også vil kunne overføres til mennesker.

I Danmark lider 75 procent af mænd og lige under 20 procent af kvinder af hårtab, der også kaldes for alopeci.

LÆS OGSÅ: Kræftceller forvandlet til normale celler i nyt gennembrud

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx