Af - 03/06-16 05:56

Handicappet pingvin danser igen efter at have fået 3D-printet fodHandicappet pingvin danser igen efter at have fået 3D-printet fod

Pingvinen måtte have foden amputeret, efter den blev viklet ind i en fiskeline, men nu kan han igen bruge begge fødder.

Bildstrecke im Grossformat »

Pingvinen 'Bagpipe' skadede sit ene ben så voldsomt, at det måtte amputeres, men takket være ihærdige specialister og en 3D-printer, kan den glade pingvin igen bevæge sig rundt.

De sidste ni år har han været tvunget til at humpe rundt, efter han i 2007 fik viklet sit ben ind i en fiskeline, så benet måtte amputeres.

Pingvin svømmer 8.000 kilometer om året for at besøge redningsmand
Pingvin svømmer 8.000 kilometer om året for at besøge redningsmand

Medarbejderne på International Antarctic Centre i byen Christchurch i New Zealand havde indtil nu fundet på mere eller mindre kreative løsninger for at hjælpe ham, hvilket blandt andet indebar en afskåret ølholder i flamengo, der gav ham lidt ekstra bevægelsesfrihed.

- Vi har haft mange problemer med foden. På et tidspunkt fik han en bakterieinfektion i stumpen, og hans gode fod er helt nedslidt, siger hans dyrepasser, Mal Hackett til tvnz.com.

Men heldigvis hørte en professor om pingvinens problemer, og han besluttede sig for at prøve at skabe en ny fod, hvilket lykkedes.

Video: Hjælpeløs pingvin bliver voldtaget af liderlig sæl
Video: Hjælpeløs pingvin bliver voldtaget af liderlig sæl

- Jeg har en 3D-printer, der kan skabe flere materialer på en gang, så der både er hårde og bløde steder på foden, siger Dr Don Clucas fra University of Canterbury, der hjalp med projektet uden nogen form for økonomisk kompensation.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx