Af - 22/05-16 11:54

Derfor har dine kønsdele en anden farve end resten af digDerfor har dine kønsdele en anden farve end resten af dig

Det er typisk naturligt, men kan også skyldes slitage.

Bildstrecke im Grossformat »

Har du også undret dig over, hvorfor nogle har kønsdele, der er markant mørkere end andres, så giver en ekspert svaret her.

Det kan skyldes flere ting, skriver Daily Mail.

Hvis du nogensinde har kastet et stjålent blik rundt i fællesbadet i svømmehallen eller i fitnesscentret, så kan det være, at du har lagt mærke til et sæt kønsdele, der har en anden farve end resten af huden på den person, som de omtalte dele sidder fast på.

Fænomenet kommer for de fleste i puberteten, hvor kønshormoner giver penis eller skamlæber en mørkere farve, oplyser en ekspert overfor Daily Mail Online ved navn doktor Lindsey Bordone er hudlæge ved Columbia University Medical Center i New York.

Ad! Derfor skal du ikke presse dine bumser
Ad! Derfor skal du ikke presse dine bumser

Det er ikke kun kønsmodningen, der kan give mørkere kønsdele. Se flere eksempler - for eksempel friktion - i toppen af artiklen.

Når kønshormonerne testosteron og østrogen bruser igennem kroppen hos en teenager, så stimulerer det samtidig produktionen af melanin, der er den aminosyre, der påvirker farven på hud og hår.

Børn af alle racer har typisk en lysere hudfarve, men det skifter typisk henover puberteten, hvor der kommer mere farve på. Det er også forklaringen på, hvorfor nogle unger henover få år skifter hårfarve fra nærmest hvidlig blond til en mere brun kulør.

Strækmærker: Derfor får du dem
Strækmærker: Derfor får du dem

Hudlæge advarer: Sådan kan solen ændre din tatovering
Hudlæge advarer: Sådan kan solen ændre din tatovering

- Når piger er unge, så er deres brystvorter lyse. Når de bliver ældre, så har hormonerne den effekt, at brystvorterne bliver mørkere. Det er på samme måde hos drenge, forklarer hudlægen Lindsey Bordone overfor Daily Mail.

Som man kan læse i toppen af artiklen, kan man også som færdigudviklet voksen opleve, at visse områder skifter i voksenlivet.

Hudlægen forklarer, at det også kan være et tegn på sukkersyge.

Hudlæge: Sådan skjuler du eksamenssved
Hudlæge: Sådan skjuler du eksamenssved

- Din hud kan blive mørkere i visse områder, hvis du har et højt sukkertal, og du er i færd med at udvikle diabetes, siger hudlægen ifølge Daily Mail.

I den forbindelse opfordrer hun til, at man søger læge, hvis man oplever, at ens hud skifter til en mørkere tone i armhulerne og omkring halsen.


LÆS OGSÅ: Hudlæge: 'Shot Glass Challenge' kan måske give hænge-læber

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Skandale: Fodboldspiller tiltalt for...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx