Af - 21/12-16 19:29

Derfor skal du droppe at spise med pinde - med det sammeDerfor skal du droppe at spise med pinde - med det samme

Er du typen, der undgår at spise med pinde, når du kan komme til det, fordi det altid bliver det rene madcirkus? Så er du på det rette miljø-spor.

storybild

Vi kender alle nogen, der helst undgår at spise med pinde. Og måske er det helt okay at vælge kniv og gaffel, for spisepinde er ikke nogen særlig bæredygtig opfindelse.

Det er en rigtig dårlig vane at spise med pinde. Det skriver CNN i en liste over giftige og ikke-bæredygtige hverdagsprodukter, vi mennesker bruger til daglig.

Det virker måske harmløst, når man brækker de to spisepinde fra hinanden for at sætte tænderne i en lækker nudelret eller en omgang take away-sushi. Men desværre ligger landet sådan, at de asiatiske skovområder betaler prisen.

Sådan laver du bacon-sushi til morgenmad
Sådan laver du bacon-sushi til morgenmad

Ifølge Greenpeace går der hele fire millioner træer til at opretholde det årlige forbrug på - hold nu fast - 57 milliarder par engangsspisepinde. Altså 114 milliarder pinde om året! Disse 114 pinde behandles med en række kemikalier, der kan være skadelige for miljøet.

Det er den miljømæssige ulempe. Men der er mere. Ifølge Amnesty bliver en stor del af pindene bearbejdet af folk, der arbejder under forhold, der grænser til det umenneskelige - deriblandt arbejdslejre.

Top fem: Disse retter spiser vi mest i hverdagen
Top fem: Disse retter spiser vi mest i hverdagen

På det grundlag, kan folk, der ikke er så skarpe i pindespisning, se sig selv i spejlet med rank og stolt ryg. De gør nemlig noget godt for miljøet og mennesker, når de fisker kniv og gaffel frem fra køkkenskuffen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mestrene spiller med musklerne:...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx