Af - 23/08-16 08:20

Professor: Derfor kan p-piller få dig til at vælge den forkerte mandProfessor: Derfor kan p-piller få dig til at vælge den forkerte mand

P-pillen kan være skyld i, at du vælger den forkerte mand. Det slår professor fast.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du som kvinde er single, på p-piller og samtidig forelsker dig, skal du tænke dig en ekstra gang om. Det mener professor i evolutions-biologi ved NTNU, Eivin Røskaft. Ifølge ham kan p-piller nemlig være skyld i, at mange kvinder vælger den forkerte mand.

- Der er sikkert mange historier om kvinder der forelsker sig i en mand, de bliver kærester, og alt er lykkeligt. Så stopper hun med at tage p-piller, og så er det ikke sikkert, at kvinden synes, at hendes mand er ligeså tiltrækkende længere. P-pillerne kan have en del af skylden, siger professoren.

8 overraskende facts om p-piller
8 overraskende facts om p-piller

Han har stor erfaring med forskning i blandt andet frugtbarhed og befolksningstilvækst. Det skriver nrk.no.

Ifølge Røskaft forvirrer p-pillen nemlig kroppen, og det kan påvirke lugtesansen.
Det betyder, at kvinder der er på p-piller, eller andre hormonelle præventionsmidler, i større grad vælger den forkerte partner, siger Røskaft.

Færre unge kvinder får blodpropper på grund af p-piller
Færre unge kvinder får blodpropper på grund af p-piller

Han forklarer, at lugt kan fortælle os meget om den partner, som vi er på udkig efter. Den naturlige kropslugt udsender nemlig signaler om, hvem du er, og hvilke kvaliteter du har. Men når en kvinde er på p-piller, er lugtesansen ikke som den plejer.

- Gennem duftsignaler opfatter vi andres sammensætning af kvaliteter i immunforsvaret. Og evolutionært er vi sådan udviklet, at vi er på jagt efter en partner med et immunforsvar, der matcher vores eget - ikke for meget, men heller ikke for lidt, siger professoren.

Tager du p-piller? Sådan påvirker de din sexlyst
Tager du p-piller? Sådan påvirker de din sexlyst

Derfor skal man ifølge ham være opmærksom, hvis man er på p-piller. De påvirker hormonsystemet, og når kvindens ægløsning udebliver, og mængden af østrogen i blodet falder, så påvirker det også lugtesansen og dermed ens præferencer for, hvem man synes er tiltrækkende.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx