Af - 25/05-15 17:22

Chokerende forskning: Motion giver IKKE vægttabChokerende forskning: Motion giver IKKE vægttab

Du kan ikke løbe fra en dårlig diæt: Motion er godt, men ikke mod overvægt, slår respekteret læge fast i en opsigtsvækkende artikel.

storybild

Hvis du vil smide de overflødige kilo, er det ikke træningscenteret, men en god diæt, som er din ven, skriver engelsk læge. (Billede: Polfoto)

Vi lever i en tid, hvor flere end nogensinde dyrker motion. Alligevel er flere end nogensinde overvægtige. Hvordan kan det mon være, spørger en af Englands mest respekterede læger på sundhedsområdet, Aseem Malhotra, i en artikel i Washington Times.

Og han svarer selv:

'Fordi motion ikke giver vægttab'.

Løb stærkt - og dø gammel
Løb stærkt - og dø gammel

Aseem Malhotra går endda skridtet videre, og fremlægger flere beviser på, at motion faktisk har den stik modsatte effekt - nemlig at motion kan bremse slankekuren.

Det er blandt andet understøttet af en amerikansk undersøgelse, publiceret i New England Journal of Medicine, hvor en gruppe overvægtige mennesker, som gik på diæt, tabte sig mere end en gruppe, som både gik på diæt og motionerede.

Tvillingestudie afslører: Motion har dramatisk effekt på din hjerne
Tvillingestudie afslører: Motion har dramatisk effekt på din hjerne

Årsagen til den negative effekt i motion skal sandsynligvis findes i, at motion stimulere appetitten, og giver os et falsk indtryk af, at vi kan spise mere, uden at det får konsekvenser - vi forbrænder jo bare fedtet.

Men sådan fungerer det bare ikke, skriver Malhotra.

'Ideen om, at fysisk aktivitet øger vores forbrænding, så kroppen optager kalorierne hurtigere, er overdrevet', skriver han i Washington Post.

Danskerne er vilde med motion, og det er da også en sund fritidsaktivitet. Men det gør ikke kroppen slank, skriver Washington Post. Foto fra weekendens Copenhagen Marathon.(Bild: Polfoto)

Ifølge den erfarne læge, som blandt andet bliver brugt som ekspert af avisen The Guardian og er tilknyttet United Kingdom’s Academy of Medical Royal Colleges, bærer lobbyister fra sodavandsfirmaer og fastfood-kæder en stor del af ansvaret for fedmeepidemien.

Vågner du om natten? Måske prøver din krop at fortælle dig noget
Vågner du om natten? Måske prøver din krop at fortælle dig noget

Sammen med motionscentre og sportstøjsproducenter tjener de styrtende med penge på at millioner af mennesker tror, de kan spise og drikke, hvad de vil, så længe de tager ned og sveder fire gange om ugen, skriver han.

Aseem Mahotra opfordrer dog på ingen måde folk til at holde op med at dyrke motion, understreger han.

Fredagsslik kan give børn varige skader og mén
Fredagsslik kan give børn varige skader og mén

'Motion gør dig sundere og mindre sårbar over for sygdomme. Lige meget, hvilken størrelse du har, vil 20-30 minutters motion, som får dig til at svede, fem gange om ugen, øge dit velbefindende og forbedre dit helbred betragteligt', skriver han.

LÆS OGSÅ: Professor: Teenagepiger dyrker mindst idræt

LÆS OGSÅ: Her er 'mirakel-kuren' de fleste vil elske: Dyrk sex!

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensmester om doping-mistænkt...
bt.dk
Folk gør tykt grin med Fakta efter...
bt.dk
Han kom alene tilbage fra...
bt.dk
FCK færdige i Europa League: Én mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx