Af - 20/04-16 21:48

Mænd der træner meget mister håret tidligereMænd der træner meget mister håret tidligere

Nok giver det også sixpack - men det er ikke godt for håret

Bildstrecke im Grossformat »

Tunge vægte og proteinpulver er et middel til en stærk og veltrænet krop. Men hvis du er mand og disponeret for skaldethed, så skal du måske ændre dine fitnessvaner, hvis ikke du vil fremskynde hårtabsprocessen.

Før eller siden oplever de fleste af os hårtab, særligt er det mandlige køn udsat. Hårtab eller skaldethed rammer 20% af mænd i 20’erne, 30% i 30’erne og 40% af mændene rammes i 40’erne ifølge Apoteket.dk.

Nicole tabte håret af tørshampoo
Nicole tabte håret af tørshampoo

- Testosteron producerer DHT, som faktisk bidrager til skaldethed, når hårsækkene bliver udsat for meget. Det er desværre noget, de fleste mænd er uvidende om, indtil de opdager, at deres hårtab allerede er blevet mere synligt, siger Thomy Kouremada-Zioga, der er læge ved en hårtransplantationdklinik i London til
Express.

Populær fitnesskæde bløder penge og vil lukke centre
Populær fitnesskæde bløder penge og vil lukke centre

Dihydrotestosteron er altså synderen, der hæmmer hårets vækst. Det forkortes DHT, og kroppen omdanner det fra testosteron ved træning, men det findes også i en kunstig version i proteinpulver og shakes. Enzymet, der omdanner DHT, er mere aktivt hos skaldede personer.

Dog siger Thomy Kouremada-Zioga, at proteinshakes ikke er grunden til hårtab, men at det kan fremskynde processen, hvis man i forvejen er genetisk disponeret for hårtab.

LÆS OGSÅ: Ernæringsekspert: Derfor skal du putte flødeskum i din kakao

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx