Af - 27/05-17 16:38; Opdateret: 27/05-17 20:48

Fik penistransplantation som den 3. i verden: Nu har han ét problemFik penistransplantation som den 3. i verden: Nu har han ét problem

Han mistede sit vedhæng for 17 år siden.

storybild

En 40-årig mand er den tredje patient, der med succes har fået en ny penis igennem transplantation. Nu står den sorte mand imidlertid med en hvid donorpenis.

Det skriver Daily Mail.

En mand fra Sydafrika kan se frem til at lægge sig under nålen for at lade en tatovør give ham lidt farve på sin nytransplanterede penis. Vedhænget skal indfarves indenfor otte måneder i en såkaldt medicinsk tatoveringsproces, så den passer med kroppen. Teknikken bruges også, når kvinder, der har fået fjernet brystet i forbindelse med behandling eller forebygning af brystkræft, får rekonstrueret deres barm. Her kan tatoveringsfarven visuelt gøre det ud for en brystvorte.

Den 40-årig mand, der er anonym overfor offentligheden, gennemgik en ti timer lang operation den 21. april, hvor han blev opereret af det samme hold af kirurger, der også stod for verdens første penistransplantation i 2014.

23-årig jurastuderende kvinde skar penis af voldtægtsmand
23-årig jurastuderende kvinde skar penis af voldtægtsmand

Lidt over en måned efter, ser det ud til, at operationen kan kaldes for en succes.

Manden havde levet uden en penis, siden han mistede den efter en mislykket omskæring for 17 år siden. Sydafrika har hyppige tilfælde af amputerede mandlige kønsdele, da det ofte går galt med rituel omskæring i stammerne.

Chefkirurgen André van der Merwe, der er professor og leder Stellenbosch Universitetets urologiske afdeling forklarer ifølge Daily Mail, at patienten har det fint.

Desperat taktik: Mand vil bruge sin penis til at blive frikendt for drab
Desperat taktik: Mand vil bruge sin penis til at blive frikendt for drab

- Han er så afgjort en af de lykkeligste patienter, vi har haft igennem vores afdeling. Han klarer det bemærkelsesværdigt godt. Der er ingen tegn på, at kroppen afviser den nye kropsdel, og alle de genforbundne strukturer ser ud til at hele fint.

Lægerne forventer, at den 40-årige mand kan bruge sin penis til at forplante sig og tisse indenfor seks måneder.


LÆS OGSÅ: Offers penis skamferet under blodigt familieopgør: Naboer hørte råb og skrig

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han hedder James - og er et godt bud...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx