Af David Andersen - 14/07-17 15:31

Lykkelige mennesker har disse 8 ting til fællesLykkelige mennesker har disse 8 ting til fælles

Hvis man gerne vil være glad i livet, er der en række ting, man kan gøre, for at hjælpe sig selv.

storybild

Hvordan finder man lykken og lever et liv i konstant glæde?

Det er livets helt store gåde for mange, så selvfølgelig bliver der forsket intenst i det. Senest har det anerkendte, amerikanske medie Business Insider samleten stribe ting, som lykkelige mennesker ifølge forskere på området har til fælles.

Ifølger Business Insider kan vi påvirke vores egen lykke med cirka 40 procent - resten er op til omverdenen og ydre omstændigheder.

Så det er bare med at komme i gang med at efterleve disse 8 ting, som gør dig mere lykkelig:

1: Meningsfyldte forhold

Relationer til andre mennesker er en nøgleingrediens i opskriften på lykke. Forskere på Harvard universitet har fulgt en række mænd i 70 år, og der tegnede sig et tydeligt billede af, at de gladeste var dem, som opbyggede meningsfyldte og stærke venskaber med andre.

2: Tid over penge

De fleste af os har travl med at jagte succes og penge, men det er en helt forkert disponering af vores tid. Hvis du ændrer din mentalitet til at prøve at finde tid til at lave de ting, du elsker, i stedet for at jagte rigsom, bliver du mere glad for tilværelsen.

3: Men penge er rare

Selv om man ikke skal jagte rigdom, så er det altså godt at have penge. Udtrykket om, at penge ikke gør dig lykkelig, er nemlig en skrøne. Man bliver mere lykkelig, jo mere man tjener, lyder det fra National Academy of Sciences.

4: Stop op og bryd rutinen

Mennesker, der giver sig selv tid til at 'lave ingenting' og reflektere over tilværelsen, er generelt mere tilfredse.

5: Vær fucking flink

Når du gør folk en tjeneste, hjælper du ikke kun dem. Du hjælper i høj grad også dig selv, fordi den gode gerning booster dit humør. Hjælpsomme mennesker er ifølge undersøgelse lykkeligere.

6: Dyrk motion

Flere undersøgelser viser, at motion er forbundet med højere livskvalitet. Ikke kun på grund af endorfinerne, der giver en et boost imens, der er også konstateret længerevarende effekter. Samtidig mener nogle, at motion kan holde psykiske sygdomme på afstand.

7: Lev i nuet

Mindfulness bliver mere og mere populært, og det er ikke en dum idé at hoppe med på bølgen. Det er nemlig bevist, at man bliver mere lykkelig, hvis man kan lære at være til stede i nuet.

8: Se dine venner

Det er ikke nok at have gode venner. Man skal også huske at tilbringe tid sammen med dem. Ikke overraskende bliver man mest glad af at være sammen med sine livsglade venner, mens man får knap så meget lykke ud af sortseerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lyntransfer: Eftertragtet...
bt.dk
Tragedie: Ung mand død i ulykke på...
bt.dk
Frygtelig virus, man ikke kan...
bt.dk
Kender du det? 'Der er folk på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx