Af - 19/12-16 18:09

Forskning: Derfor gør romantiske film dig til en bedre personForskning: Derfor gør romantiske film dig til en bedre person

Folk, der ser mange romantiske film, har en mere veludviklet sans for morale end folk, der ser mange actionfilm, indikerer ny forskning.

storybild

Hvis film som ‘Love Actually’, ‘The Notebook’ og ‘Bridesmaids’ hører til blandt dine absolutte yndlingsfilm, så bør du ikke have dårlig samvittighed - snarere tværtimod.

Ny forskning tyder nemlig på, at folk, der ser mange romantiske film, er bedre mennesker end folk, der ser mange actionfilm - i hvert fald målt på parametre som omsorg og sans for retfærdighed, skriver Elite Daily.

LISTE: Det vidste du sikkert ikke om 'The Notebook'
LISTE: Det vidste du sikkert ikke om 'The Notebook'

Forskere fra University at Buffalo i New York, USA, satte sig for at undersøge, hvordan et massivt ‘forbrug’ af de to filmgenrer påvirker folks moralske intuitioner. Det gjorde de gennem et ni uger langt forsøg, hvor 87 universitetsstuderende på skift blev sat til at se forskellige film.

De studerende blev inddelt i grupper, hvor nogle kun så romantiske film, nogle kun så actionfilm og andre så begge dele. Og herefter undersøgte man så deltagernes syn på fem såkaldte moralske intuitioner - loyalitet, retfærdighed, autoritetstro, renhed og omsorg.

Og det viste sig, at den konstante udsættelse for kærlighed har en virkning - og at actionfilm har den stik modsatte virkning.

KLUMME: Derfor skal du IKKE høre musik, når du dyrker sex
KLUMME: Derfor skal du IKKE høre musik, når du dyrker sex

- Studiet indikerer, at gentagen eksponering af romantiske film fører til forhøjet sensitivitet for fire af de fem moralske intuitioner … samtidigt lader det til, at enhver eksponering af actionfilm fjerner disse ændringer, lyder det i studiet.

Så hvis du føler dig som et lidt dårligt menneske, så hjælper det måske at droppe ‘Die Hard’ og sætte ‘The Notebook’ på i stedet.

via GIPHY

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk astronaut er død
bt.dk
Forskere bag kæmpe studie: Det her er...
bt.dk
Kæmpe Hollywood-stjerne er blevet...
bt.dk
Én spiller tager skylden for kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx