Af - 10/02-16 16:16

Hudekspert: Derfor må du ikke vaske ansigtet under bruserenHudekspert: Derfor må du ikke vaske ansigtet under bruseren

Faktisk skal du behandle ansigtet helt anderledes end resten af kroppen.

Bildstrecke im Grossformat »
Så bør du helt sikkert læse billedeteksten til næste billede. Selvom det er dejligt at have rene, nyvaskede håndklæder lige ved hånden, når du skal bruge dem, er badeværelset ikke et smart sted at have håndklæder. Badeværelset er nemlig det sted i boligen, hvor der er størst risiko for, at håndklæderne samler fugt og bliver grosted for mug og svamp. Guld, sølv og perler kan peppe et hvert badeværelse op, og derfor er der mange, der synes, det ligefrem synes det pynter at have smykker hængende eller liggende på deres badeværelse. Men desværre har smykkerne ikke godt af det, for fugten får nemt smykkerne til at oxidere, hvilket kan give dem grimme pletter. Dine barberblade kan risikere at blive sløve og måske endda ruste, hvis du opbevarer dem i fugtige omgivelser. Hold dem derfor væk fra badeværelset. Dit nuværende barberblad holder desuden længere, hvis du tørrer det af efter brug. Hvis din neglelak skal holde længe, skal du ikke opbevare dem i skiftende temperaturer. Derfor skal dine neglelakker ud af badeværelset. Her bliver der nemlig fugtigt, når du bader, og når du efterfølgende lufter ud, falder temperaturen. Neglelakker skal opbevares ved stuetemperatur, og derfor er det altså også en dårlig idé at stille dem i køleskabet. I mange hjem er medicinskabet placeret på badeværelset, men det er en rigtig dårlig idé. Medicin skal nemlig helst opbevares ved stuetemperatur og holdes langt væk fra fugtige omgivelser, for ellers kan medicinen miste sin virkning. Tjek om dit elektroniske udstyr kan tåle at stå i badeværelset. Elektronik, der ikke er lavet til at stå i det fugtige badeværelse, vil nemlig på sigt tage skade og gå i stykker. Badeværelseshylden eller -skabet er bestemt ikke det rette sted at opbevare din make-up. De svingende temperaturer i badeværelset er nemlig ikke godt for din make-up.

Her er en række ting, der faktisk slet ikke burde stå på badeværelset.

At klare vasken af ansigtet sammen med resten af kroppen under bruserens stråler er slet ikke tilrådeligt, mener en hudekspert.

I stedet kommer hun sammen en andre eksperter med en række tip til, hvordan man bedst renser den sarte hud i ansigtet.

Det viser en guide fra ungdomsmediet Gloss i en artikel, der er blevet citeret både på viralsitet HelloGiggles og den engelske netavis Metro.

Mange udnytter tiden under bruseren til at klare flere af morgenens rutiner - lige fra at få klaret lidt skønsang til at få børstet bisserne, mens det varme vand plasker ned over ens krop og ansigt.

Disse unge bruger længst tid under bruseren
Disse unge bruger længst tid under bruseren

Netop det sidste kan være en dårlig idé, mener flere amerikanske hudeksperter

Hudlægen fra USA, dr. Elizabeth Tanzi, mener, at al vask af ansigtet udelukkende hører hjemme ved håndvasken.

- Man kan bedre finjustere temperaturen, og man bør bruge enten lunkent eller koldt vand. Det er bedre til fin ansigtshud, siger hudlægen.

Varmt vand, som der nok er normalen i brusekabinen for de fleste, kan skade huden og gøre den tør på lang sigt. Godt nok kan det varme vand hjælpe til med at åbne porerne, men det kan også vaske ansigtets naturlige olier væk.

Desuden kan det varme vand have kedelig effekt på de, der har en tendens til rødmen i ansigtet. Problemet kan nemlig intensiveres af det varme vand, der udspiler de blodklar, der giver de røde pletter, og det kan få det hele til at vare længere.

I stedet kan det være en god idé at slutte ansigtsvaskeriet med iskoldt vand, og det er det nok de færreste, der tænker er en god idé i brusekabinen.

Derfor skal du ikke tisse i badet
Derfor skal du ikke tisse i badet

En anden hudekspert advarer imod typen af produkt, man bruger til ansigtshuden. Miksturen af overskydende shampoo og balsam er ikke lavet til ansigtshuden, og det kan let komme ned i ansigtet, når man alligevel vasker hår.

Desuden påpeger kendiskosmetologen Joanna Vargas, at noget af det værste, man kan gøre for sin ansigtshud er, at bruge den første og den bedste sæbe i badet.

- Det er frygteligt for din hud, da det kan ødelægge hudens pH-balance, og giver udbrud eller ekstrem tørhed. Håndsæbe er også for udtørrende til at bruge på ansigtshuden, siger Joanna Vargas.

Kendiskosmetologen Vargas giver også et lidt særligt trick, når man er færdig med selve ansigtsvasken.

Derfor suges forhænget til kroppen i badet
Derfor suges forhænget til kroppen i badet

- I stedet for at tørre dit ansigt med dit badehåndklæde, så brug et af papir istedet. Hvis man får urenheder og bruger det samme håndklæde til dit ansigt over flere dage, så vil det sprede bakterierne og gøre dem værre, siger Joanna Vargas ifølge Gloss.

Eksperterne foreslår desuden, at man bruger en vaskeklud fremfor sine hænder. Og kluden skal kun bruges to gange før den skal i vaskekurven.

Dette køn bruger mest tid under bruseren
Dette køn bruger mest tid under bruseren

Dertil mener kendiskosmetologen, at man bør rense sit ansigt en gang om dagen, og det helst inden sengetid.

- Din krop reparerer sig selv i nattens løb, og det sker ikke, hvis du ikke fjerner dagens skidt og møg. Medmindre din hud er superfedtet, så er det nok at plaske lidt vand i ansigtet om morgenen, siger Joanna Vargas ifølge Gloss og forsætter:

Derfor må du ikke bade med kontaktlinser - i udlandet
Derfor må du ikke bade med kontaktlinser - i udlandet

- Hvis du har mange urenheder, så kan du have brug for at rense grundigt to gange om dagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx