Af Katrine Frederikke Wandrup - 09/10-17 12:42; Opdateret: 09/10-17 12:57

FØJ! Derfor må du ALDRIG have beskidt vasketøj i soveværelsetFØJ! Derfor må du ALDRIG have beskidt vasketøj i soveværelset

Kryb bliver tiltrukket af vasketøjet, fordi det lugter af sovende mennesker, mener forskere.

storybild

Opbevarer du dit beskidte vasketøj i soveværelset? Måske burde du overveje at stoppe og finde plads et andet sted i dit hjem.

Vasketøjet er nemlig en favorit hos væggelus, som er rigtig svære at komme af med, hvis du først har fået dem indenfor døren. Og noget kan tyde på, at hvis du har dit vasketøj i soveværelset, så er dit hjem ekstra interessant for dem, skriver forskere bag et nyt studie i Scientific Reports.

I et eksperiment ved University of Sheffield i England placerede forskere to poser med vasketøj i et værelse, der var inficeret med væggelus. Den ene pose havde rent vasketøj, den anden beskidt.

Resultatet viste, at væggelusene meget bedre kunne lide det beskidte vasketøj, hvilket ifølge forskerne bunder i, at de godt kan lide lugten af mennesker.

'Væggelus bliver tiltrukket af lugten af sovende mennesker, og vi mener, at beskidt vasketøj muligvis indeholder samme tiltrækning, hvilket gør, at væggelusene 'blaffer' verden rundt efter at have placeret sig i rejsendes beskidte vasketøj,' skriver forskerne.

Eftersom vi generelt rejser mere nu til dags end nogensinde før, er væggelus blevet et større problem, end de var.

At få væggelusene til at holde sig væk er et stort problem i hotelbranchen i hele verden. Derfor anbefaler forskerne, at du opbesvarer dit tøj i forseglede poser frem for en åben kuffert, hvis du vil undgå at få krybene med hjem.

Når det kommer til vasketøjet derhjemme på soveværelset, så er den bedste løsning at vaske ofte, så bunken ikke ophober sig og ligger for længe.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Zidane ydmyger stortalent på 29...
bt.dk
Nikolaj Jacobsen ærgrer sig: 'Det er...
bt.dk
Ny OL-skandale: Endnu en atlet taget...
bt.dk
Søs Egelind: Jeg må indrømme, at jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx