Af - 11/05-15 20:14

Ny forsking: Derfor skal du ikke dyrke for meget sexNy forsking: Derfor skal du ikke dyrke for meget sex

Ny forskning viser, at mere sex ikke nødvendigvis er bedre.

Bildstrecke im Grossformat »

For meget sex kan lægge en dæmper på humøret - Det samme kan en skade. Se de farligste stillinger under akten her...

Det kan give bagslag at være for flittig i dobbeltsengen. Timevis af lagengymnastik kan gå ud over humøret, viser ny forskning.

Resultaterne, der formentlig er ganske opsigtsvækkende for de fleste, kommer fra forskere på Carnegie Mellon University, det skriver engelske Independent.

Det fleste har nok svært ved at begribe, at der overhovedet kan være tale om noget som helst, der ryger i kategorien 'for meget sex.' Forskere er dog kommet frem til, at par, der dyrkede dobbelt så meget sex som de plejede, var mere ulykkelige end en kontrolgruppe, der bare elskede deres vanlige antal gange om ugen.

Ekstra anstrengelse på lagnerne gav ikke pote i form af bedre humør, og som en sideeffekt var også, at parrene mistede noget af lysten til hinanden og selve sexakten i det hele taget.

Forsker: Fastfood dræber fedt-bekæmpende bakterie: Det skal du spise i stedet
Forsker: Fastfood dræber fedt-bekæmpende bakterie: Det skal du spise i stedet

- I stedet for at fokusere på at øge frekvensen af samlejer til det niveau, som de nåede da forholdet var nyt, kan det være en fordel for par at skabe et miljø, der pirrer deres lyst og gør det sjovere for dem at have sex, siger forskeren Tamar Krishnamurti.

Studiet er bygget op på 128 gifte par i alderen 35-65 år. Parrene blev tilfældigt del op i dem, der skulle have en almindelig mængde sex og dem, der skulle lægge dobbelt så meget arbejde i forsøget. Hver dag skulle de udfylde et spørgeskema, der gav en idé om deres sexliv og målte deres grad af lykke.

Forskning: Er du en flot fyr? Så kan det være, du får sværere ved at få et arbejde
Forskning: Er du en flot fyr? Så kan det være, du får sværere ved at få et arbejde

Den ledende forsker på det videnskabelige studie, George Loewenstein, siger dog, at hvis han skulle gøre det om igen, så ville han udforme studiet på en anden måde. Han mener nemlig, at nogle af de medvirkende har lagt nogle andre følelser i selve akten end de ellers ville, når de nu har medvirket i et forsøg.

Istedet for at påbyde parrene at have dobbelt så meget sex, så ville han opfordre dem til at komme i seng med hinanden - og hjælpe dem ved at sørge for omstændigheder, der kan gøre det nemmere at komme ind i en romantisk tankegang. For eksempel med sengetøj af egyptisk bomuld, at arrangere en babysitter eller booke et hotelværelse.

LISTE: 4 gode råd inden den vigtige jobsamtale
LISTE: 4 gode råd inden den vigtige jobsamtale

Hvis du er flittig læser af mx.dk så vil du måske også vide, at Carnegie Mellon University også har forsket i, hvorfor dine venner hader din feriebilleder på Facebook.

LÆS OGSÅ: Ny forskning løser gåden om fingre-knækket

LÆS OGSÅ: Så langt skal man(d) løbe for at blive et hit hos damerne

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
800 år gammelt dansk slot får vild...
bt.dk
Tør du se den? Ny horrorfilm har...
bt.dk
Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx