Af Julie Bülow - 29/09-17 22:34

Derfor må du IKKE putte chokolade i køleskabetDerfor må du IKKE putte chokolade i køleskabet

Chokoladen hører ikke hjemme i køleskabet, så glem alt om en bid iskold marabou i aften, og hiv chokoladebarerne ud i 'varmen' igen.

storybild

Selv om chokolade - uden diskussion - er bedre koldt og knasende, end blødt og lunt, så bør du altså ikke proppe det brune guld i køleskabet. Det forklarer flere eksperter til norske Dagbladet.

Blandt andre mener Espen Andre Meland er produktchef for Minde Chokolate, som hører under en af Norges største slikproducenter, at chokoladen hører til uden for køleskabet.

»Vi anbefaler ikke at man opbevarer chokolade i køleskabet,« siger han til den norske avis.

Køler du chokoladen en smule, så bliver den både knasende og kold, men det er der altså ulemper forbundet med, mener i hvert fald Espen Andre Meland.

Det der først og fremmest sker med chokolade, som bliver opbevaret i køleskabet, er at fedtet fra kakaosmøret og sukkerkrystallerne trækkes udad og danner en gråhvid hinde rundt om chokoladen, forklaer eksperten.

Smagen er ikke den samme

»Desuden dæmper man smagen og forhindrer den i at blomstre helt,« tilføjer Bengt Dahlberg fra en af landets andre store chokoladeproducenter, Geiranger Chokolade til Dagbladet.

Enig med ham er Stine Woxman fra The Little Chokolate Factory, som holder på, at chokolade skal nydes ved stuetemperatur.

»Chokolade er som vin, det skal ikke bare trykkes i munden og sluges i en fart. Det skal have lov at hvile i munden og nydes,« siger hun.

Man bør også sørge for at opbevare en åbnet pakke chokolade i en tætsluttet boks eller pose (hahaha, som om der er noget tilbage at gemme af, når pakken først er åbnet). Chokolade tager nemlig let lugt og smag til sig fra andet mad.

Noget man derimod ikke behøver gå så højt op i med chokolade er holdbarhedsdatoen.

»Chokolade kan holde i flere måneder efter udløbsdatoen. Men sørg for at opbevar den ordentligt for at få den bedste smag,« siger Minde Chokolates produktchef.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Præsten Marie angreb mænd i 40-års...
bt.dk
'Luksusfælden'-par endte i...
bt.dk
Dansk sportsstjerne gør uventet...
bt.dk
Soldat faldt om før prins Henriks...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx