Af - 14/01-16 10:54

Undersøgelse: Her er den vigtigste ingrediens til et langt og lykkeligt livUndersøgelse: Her er den vigtigste ingrediens til et langt og lykkeligt liv

Et 75 år langt studie af 724 amerikaneres liv viser, at hverken penge eller berømmelse er vigtigt for at få et lykkeligt liv.

Bildstrecke im Grossformat »

724 amerikanske teenage-drenge sagde i 1938 ja til at deltage i et studie, hvor man undersøgte, hvad der egentlig gjorde mennesker raske og lykkelige gennem livet.

De fleste af drengene svarede dengang, at de ville stræbe efter rigdom og berømmelse. Det mente de, ville gøre dem lykkelige. Men sådan gik det ikke. Det skriver Videnskab.dk.

Derfor må du aldrig stalke din ekskæreste på Facebook
Derfor må du aldrig stalke din ekskæreste på Facebook

75 år efter spurgte man omkring 60 af de 724 mænd, hvad der har gjort dem lykkelige, forklarer Robert Waldinger, som er en af mændene bag studiet.

- Det er helt tydeligt i dette studie, at hvad der gør mennesker lykkelige, og giver dem et langt liv, er gode relationer. Om det er til venner eller familie. Gode relationer holder os i live, mens ensomhed slår ihjel, siger Robert Waldinger, der er professer ved Massachusetts General Hospital i Boston, i en TED Talk.

Mændene har været delt i to grupper. Den ene skulle til at at starte i college på Harvard, mens den anden gruppe kom fra et fattigt slumkvarter.

Selvom mændene kom fra forskellige kår, var største delen enige om, at gode venner og bekendte betyder meget for livet.

- Ensomhed er som gift. Folk, der er mere isoleret fra andre, end de vil, er mindre lykkelige, og deres overordnede sundhed falder hurtigere sammen med deres hjernefunktion. Generelt kan vi se, at de lever et kortere liv, forklarer Robert Waldinger.

Er det her nøglen til danskernes lykke?
Er det her nøglen til danskernes lykke?

- Selvom man med alderen kan opleve smerter, så var dem med de gode relationer stadig lykkelige på trods. Dem, der ikke havde de her gode relationer, var mere plaget af deres smerter, som påvirkede deres lykke, siger Robert Waldinger.

LÆS OGSÅ: Pia har været alene i otte år: Det er ikke trist at være single!

LÆS OGSÅ: Mand klager over hovedpine - læge finder ubuden gæst i hans hjerne

LÆS OGSÅ: Sofia troede, at hun led af urinvejsinfektion - i stedet fik hun en datter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx