Af - 08/03-17 09:50; Opdateret: 08/03-17 10:03

Du gør det sikkert forkert: Derfor skal du IKKE gå på rulletrappenDu gør det sikkert forkert: Derfor skal du IKKE gå på rulletrappen

Er du en af dem, der ikke kan lade være med at gå på rulletrappen?

Bildstrecke im Grossformat »
Irritationen over folk, der spærrer venstre side af rulletrappen, er første punkt på listen over 50 ting, vi hader. Den ødelagte oplader. Folk der klapper når flyet lander! - man klapper jo hellere ikke af buschaufføren der tager dig fra A til B. Når den sidste stribe støv ikke vil op i fejebakken. Det værste ved søndagen er at sætte sin alarm til mandag morgen. Når det går op for en, at man er løbet tør for toiletpapir - men det for sent. Ladcyklen - cykelstiens traktor. Sokker i sandalerne! Når "dimsen" knækker. Nej Kim. du er ikke "King of the World" under Distortion. Du arbejder i Sportsmaster og du skal hjem til Fredericia om lidt. Når bussen er proppet og chaufføren klodser bremsen. Køen til bageren. Det kronisk krøllede headset. Når man føler sig dum, fordi man har trukket i en dør, hvor der stod "skub". Gadesælgeren. Når man bare har glædet sig til og se Filur isen smile til dig, for at finde ud af at den har "tabt" ansigtet. Når man rigtig har fyldt posen med ærter og man kun får dem her. Den klassiske t-shirt tanline. Den lille flodbølge i vasken. Når det her sker. Det er ikke kun børn der er irriterende når man er ude og flyve. Når Tour de france starter og alle skal ud og cykle. Når du er fanget bag pølsevognen og bare gerne vil hjem. Folk der tager billeder med deres iPad. Ja Netflix! Spørg mig ikke igen! Dagen efter nytårsaften. Yes! En femmer. Eller nej. Folk der laver opdateringer man selv skal gætte sig til. Tror vi alle har prøvet det her. Myggen og dens irriterende summen. Den her banan. Når du er helt morgensur og bare vil være alene i toget! Men ender med og sidde sammen med 15 skrigende børn. Når man havde glædet sig til at komme under dynen, men havde helt glemt at der skulle nyt sengetøj på. Det bliver en god film - eller. Der er bare nogen der føler sig mere hjemme end andre. Den der irriterende pistacienød som man insisterer på skal åbnes - formentlig med tænderne. Når man når bunden af skålen, men stadig har plads til mere. Folk der ligger i kø til et par kondisko. Revnet strømpebukser. Udtrådte Uggs aka. bamsestøvlen. Når det her sker. Crocs - især Crocs familier. Det evige problem. Dumme sølvpapir. Vi kender alle den lærer. Paraply problemet. Folk der holder i hånd, når de cykler. Det "dejlige" indtørrede tandpasta. Der er bare nogen man ikke vil se i bar mave. Par der ikke kan lade hinanden være. Hvert år.

En undersøgelse i Londons Underground har vist, at det faktisk ikke altid er hurtigst at gå op ad rulletrappen. Det kan faktisk godt betale sig at blive stående. I hvert fald i nogle tilfælde. Det skriver Gizmodo.

Du kender det helt sikkert: Du har travlt, og der står nogen på rulletrappen og fylder med deres taske, så du ikke kan gå forbi. Eller endnu værre; der står nogen til venstre. Nu har en undersøgelse imidlertid vist, at det ikke er nødvendigt at blive irriteret over dem, der ikke forstår 'stå til højre - gå til venstre'-reglen.

Irritationen over folk, der spærrer venstre side af rulletrappen, er første punkt på listen over 50 ting, vi hader. Se dem alle i galleriet øverst i artiklen.

En undersøgelse igennem seks måneder på Holborn, som er en af Londons travleste Underground-stationer, viste nemlig, at det faktisk kan være hurtigere at stå på rulletrappen.

Det giver selvfølgelig ingen mening, hvis en rulletrappe er helt tom for mennesker, men når det virkelig går for sig i myldretiden, så er det faktisk bedre for alle, hvis der står folk i begge sider af rulletrappen. Det øger nemlig det såkaldte 'throughput', som er et smart ord for antal mennesker på rulletrappen ad gangen.

Foto af teenager, der holder oldemors hånd på rulletrappe går viralt
Foto af teenager, der holder oldemors hånd på rulletrappe går viralt

I undersøgelsen blev nogle af Holborn Stations syv rulletrapper lavet om til at være rulletrapper, hvor folk skulle stå i begge sider, mens andre blev fastholdt med 'stå til højre - gå til venstre'-regleb. Undersøgelsen viste, at på rulletrapperne, hvor folk stod i begge sider, havde et 'throughput' på 151 mennesker pr. minut, mens rulletrapper, hvor 40-60 procent gik til venstre havde et 'throughput' på 115 mennesker pr. minut.

På Holborn er rulletrapperne 24 meter lange. Når en rulletrappe er så lang, vil færre gå op ad dem, og det er særligt her, det kan betale sig at lave reglerne om, så der må stå rejsende på begge sider af trappen, men kun i myldretiden.

Konklusionene er altså, hvis der er rigtig mange mennesker, der skal op eller ned med en rulletrappe, så kan det betale sig at stå i begge sider. Når det er sagt, så er det stadigvæk bedst at følge anvisningerne på rulletrapperne. Så undgår du vrisne blikke fra de travle pendlere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx