Af - 24/01-16 15:53; Opdateret: 24/01-16 16:29

Giftigt? Sådan kan neglelak skade din kropGiftigt? Sådan kan neglelak skade din krop

Forskning viser, at giftige kemikalier fra neglelak kan blive optaget gennem huden. Særligt et meget almindeligt kemikalie er forbundet med at tage på i vægt.

storybild

Videnskaben bliver hele tiden klogere på, hvordan kemikalier i vores skønhedsprodukter påvirker kroppen. Og denne gang er turen kommet til neglelak. Et nyt studie viser, at et bestemt stof i noget neglelak kan forårsage hormonelle ændringer, som kan få kvinder til at tage på i vægt.

Studiet fra Duke University og Environmental Working Group (EWG) viser, at usunde kemikalier bliver optaget i kroppen, når kvinder svinger neglelakpenslen. Det er måske ikke nogen nyhed for mange kvinder, men forskerne bag studiet, advarer bestemt mod et kemikalie med deres nye resultater.

Kemikaliet triphenyl fosfat kan forårsage hormonelle ændringer, efter det er blevet optaget af huden. Fosfatet bruges i neglelak for at forlænge holdbarheden og fleksibiliteten. Samtidig kan det også bruges til at gøre lakken mindre brandfarlig.

Fosfatet blev fundet i hele 49 procent af de 3000 neglelaksprodukter, som EWG har undersøgt. Dertil fandtes der også produkter, som slet ikke skrev det på varebeskrivelsen.

Belieber: Gabrielle har skiftet navn til Bieber
Belieber: Gabrielle har skiftet navn til Bieber

Tage på i vægt
De hormonelle ændringer, stoffet kan forårsage, kan give kvinderne flere forskellige problemer. En af de problemer, som ofte bliver kædet sammen med fosfatet, er forbundet med vægt, skriver EWG.

- Den seneste forskning er slående. Den peger på, at THPH interagerer med et protein, som er afgørende for at regulere vores stofskifte og produktionen af fedtceller, skriver forskerne.

Ifølge dem er den gennemsnitlige kvinde, som bruger neglelak mindst en gang om ugen, i risiko for at det kan være skadeligt. Det amerikanske The Personal Care Council, som er USA's største interesseorganisation for kosmetiske produkter, mener derimod ikke, at der er grund til at slå alarm, da de ikke mener, at neglelak er en stor bidragsyder til eksponeringen af triphenyl fosfat.

Se om din neglelak er med i databasen her.

LÆS OGSÅ: Tæl ned til jul med tradition

LÆS OGSÅ: TV: Klodset anlagt? Nu kan du spraye din neglelak på

LÆS OGSÅ: Glem neglelak: Ny glas-trend hitter til fingerspidserne

LÆS OGSÅ: Er du stødt på mænd med neglelak? Ny trend på Instagram skal redde børn

LÆS OGSÅ: Internettet koger: Er pigen over vand eller under vand?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx