Af - 03/09-13 10:19

Tablet med ambitionerTablet med ambitioner

HP leverer med Slatebook x2 deres bud på en fleksibel arbejdsmaskine, som intet har med Windows at gøre.

storybild

(Billede: Pressefoto)

Det er svært at ryste en klaustrofobisk fornemmelsen af sig, når fingrene rammer tastaturet på HP SlateBook x2.

Fornemmelsen og trykket i tasterne er kontant og tilfredsstillende, men fordi tastaturfladen er omkring 10 procent mindre end på en almindelig bærbar computer, føles denne maskine noget sammenkrøbet at sidde ved.

HP SlateBook x2 er imidlertid heller ikke en helt almindelig bærbar computer men en tablet med vokseværk.

Se også: Brug din smartphone som fjernudløser

Med et hurtigt klik er skærmen nemlig skilt fra tastatur og fungerer som en helt almindelig 10,1 tommer tablet baseret på Android Jelly Bean 4.2.

Endda en ganske potent tablet der, udstyret med en 1.8GHz Nvidia Tegra 4 quad-core processor, håndterer både apps og spil uden at kny.

Samlet ligger kampvægten for Slatebook x2 på 1,27 kg, mens selve tablet-delen kun vejer 610 gram – en af årsagerne til vægtfordelingen skyldes, at der er batteri i begge dele af maskinen, således at batteritiden ligger på godt ni timer, mens skærmen alene klarer sig med strøm i seks timer.

Læs også: Otte tommer er helt perfekt

Desværre udgør tastatur og skærm også computerens fysiske akilleshæl, da sammenkoblingshængslet mellem dem føles som noget, der bare tigger om at gå i stykker før eller siden.

HP har med Slatebook x2 skabt en fleksibel arbejdsmaskine, som både kan være sjov og alvorlig, og med et rigt udvalg af både medfølgende apps og udvalg på Google Play kan den tilpasses de flestes behov.

Samtidig er maskinen forsynet med et par gode detaljer som HDMI-stik, SD-kortlæser og USB 2.0-stik, som gør den ekstra samarbejdsvillig for den professionelle bruger eller i et studiemiljø.

Se også: Billig tablet taber pusten

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
FCM-guldvindere: 'Stakkels' Brøndby...
bt.dk
Denne pølsevogn skal lukke, fordi den...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx