Af - 27/07-16 07:38

Det betyder den farvede firkant på din tandpastaDet betyder den farvede firkant på din tandpasta

Har du også undret dig?

Bildstrecke im Grossformat »

Der har angiveligt verseret flere rygter om, hvad den farvede firkant i bunden af mange tandpastatuber betyder. Forklaringen er dog ikke så eksotisk, som befolkningen på internettet har spekuleret i.

Det skriver VT, der har undersøgt sagen.

Kemisk indhold, delvist kemisk eller helt naturligt indhold. Brugere på internettet har grublet over, hvad de forskelligfarvede firkanter i bunden af deres tandpastatube skulle gøre godt for.

Derfor skal du passe på med denne tandpasta
Derfor skal du passe på med denne tandpasta

Nogle havde den vilde teori på nettet at farven skulle angive, hvor heftigt det kemiske indhold skulle være.

Ifølge internettets uendelige visdom, så har der igennem årene opbygget sig en konsensus i visse kredse om, at den blå firkant betød, at tuben udelukkende indeholdt naturlige ingredienser. Hvis man overhovedet kan tale om natur uden kemi. Rød firkant skulle betyde delvist kemisk behandlet indhold, og den sorte, ja, den skulle betyde, at ens mund ville blive udsat for et mindre toksisk angreb under tandbørstningen.

LISTE: 16 hverdagsirritationer alle kan relatere til
LISTE: 16 hverdagsirritationer alle kan relatere til

Dog forholder virkeligheden sig noget mere beskeden, og knap så ond og udspekuleret som de konspirationsteorier, der er blevet delt på de sociale medier. De små farvede firkanter har nemlig ingenting med forbrugeren, der står og børster tænder, at gøre.

Tværtimod, så er de farvede felter en besked til maskineriet på den fabrik, hvor tandpastaen bliver produceret. Firkanterne indikerer blot, hvorvidt en tube skal foldes ellers skæres, når den er blevet fyldt, og hver fabrik har formentlig sin egen farvekode, der betyder noget individuelt.

Endnu en gang, så viser sandheden sig noget mindre farverig end folks fantasi.

LÆS OGSÅ: Her er otte fejl med tandbørsten, der sker hver dag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx