Af - 08/08-16 06:08

Verdens ældste spækhugger er ældre end TitanicVerdens ældste spækhugger er ældre end Titanic

Hvis hun kunne tale, ville hun kunne fortælle mange spændende historier fra de syv verdenshave.

storybild

Arkivbillede. (Billede: REUTERS)

Ved USA’s vestkyst kan man møde en meget, meget gammel spækhugger, der svømmer rundt i Stillehavet. Hun bliver kaldt for ‘Granny’. Det er et meget passende navn, for hun er hele 105 år gammel.

Første gang, marinebiologerne mødte ‘Granny’, var i 1971, hvor hun allerede var en ældre dame på 60 år. Normalt bliver spækhuggere mellem 60 og 80, hvilket i sig selv er en ret lang levealder i dyreriget.

TV: 104-årige Dagny bokser for første gang
TV: 104-årige Dagny bokser for første gang

Men nu er ‘Granny’ dukket op igen ved San Juan Islands tæt ved Canadas vestkyst. Dermed kan det bekræftes, at hun stadig er verdens ældste levende spækhugger nogensinde. Ihvertfald hvad vi mennesker ved af.

Den imponerende alder gør, at man anslår hende til at have svømmet en distance som svarer til 100 gange rundt om jorden. For at sætte alderen endnu mere i perspektiv, svømmede hun rundt i verdenshavene, inden det berømte skib Titanic sank i 1912.

De forsøgte at dræbe en af Kenyas ældste elefanter
De forsøgte at dræbe en af Kenyas ældste elefanter

I juni 2016 blev hun udnævnt til æresborger i staten Washington, der ligger på USA’s vestkyst ved grænsen til Canada. Og som billederne viser, er der stadig slaw i den gamle bedstemor.

Hval dør efter 50 år i fangenskab: Nettet raser
Hval dør efter 50 år i fangenskab: Nettet raser

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx