Af - 01/05-17 04:00

Hver femte dansker brokker sig hver eneste dagHver femte dansker brokker sig hver eneste dag

Mere end hver femte dansker brokker sig dagligt. Og selv om brok har en negativ klang, er det ikke nødvendigvis en dårlig ting. Det kan i stedet bringe os tættere på hinanden, siger psykolog.

Bildstrecke im Grossformat »
"Geggo og Linse raser over kontroversielt blogindlæg fra Buttplug-Danni" 26. februar, MX.DK "Linse Raser over Se og Hør: Dårlig journalister og særdeles rådden ledelse" 4. juli, BT.DK "Rasende Linse Kessler til Karen Thisted efter Mopper-klumme: Du har pisset på den forkerte datter" 10. december, BT.DK "Linse raser over Mopper-klumme: Det er så ondt og modbydeligt" 10. december, EB.DK "Linse raser: Du har pisset på den forkerte datter" 11. december, Se&Hør Linse raser over Mopper-sviner: Du har pisset på den forkerte datter" 11. december, MX.DK "Geggo og Linse raser over kontroversielt blogindlæg fra Buttplug-Danni" 26. februar, MX.DK "Geggo er rasende på Caroline Woznacki: Jeg mister al respekt for dig" 29. februar, Dagens.dk "Geggo raser over Wozniacki: Jeg mistede da lige al respekt for dig" 29. februar, Se&Hør "Geggo raser over Woznacki: Der mistede jeg al respekt for dig" 29. februar, Her&Nu "Geggo raser over Woznacki: Hvad tænker du på? Har mistet al respekt" 29. februar, BT.dk "Renée Toft raser mod midaldrende mænd på cykler" 19. juli, BT.dk "Renée Toft raser over bøvsede cyklister" 19. juli, EB.dk "Renée Toft Simonsen raser over midaldrende mænd på cykler: Hvor er det dog for sindssygt" 19. juli, Dagens.dk "Renée Toft Simonsen raser over midaldrende mænd på cykelstien: Det er for sindssygt" 19. juli, Avisen.dk "Renée Toft Simonsen kommer med opsang: Det gør mig rasende" 20. juli, Se&Hør "Irina raser: Hold op med at anmelde mine bryster" 24. august, MX.dk "Irina raser: Harmløst bryst-billede slettet" 24. august, Kendte.dk "Irina raser: Billeder af min datter bliver misbrugt" 18. november, EB.dk "Syg Irina raser: De udnytter mig" 19. november, MX.dk "Medina raser mod Berlingske-debtattør: Tillykke med din taletid" 17. maj, B.dk "Medina raser mod medierne: I skriver negativt om f****** alt" 13. august, Dagens.dk "Medina raser: Stop nu med at være negative" 13, august, MX.dk "Medina raser over medierne: De skriver negativt om alt" 15. august, Realityportalen.dk "Se klippet: Gravid Amalie raser mod ekskæreste for åben skærm" 3. maj, Se&Hør "Amalie raser for åben skærm: Tal for dig selv, Mikkel!" 4. maj, Realityportalen.dk "Amalie raser: Det må du aldrig sige til en gravid kvinde" 7. juli, Realityportalen.dk "Amalie raser over tjenere: Indlagt på Rigshospitalet efter restaurantbesøg - så tag mg nu bare alvorligt" 19. september, BT.dk "Nikita Klæstrup svinet til af fan efter frækt billede: Så blev hun rasende - med rigtig god grund" 24. maj, BT.dk "Nikita Klæstrup raser over episode i Fitness World: Jeg er et menneske - ikke et dyr i Zoo!" 22. september, BT.dk "Nikita Klæstrup raser mod sine følgere: Jeg har ikke fået botox" 24. november, MX.dk "Kjeldbjerg raser: Endnu en Robinson-deltager giver op" 26. september, Her&Nu "Rasende Kjeldbjerg smider deltager hjem: Du er en omvandrende katastrofe" 10. oktober, Realityportalen.dk "Kjeldbjerg raser over Katja: Hun skulle aldrig have haft chancen" 12. oktober, BT.dk

I galleriet herover: Disse kendte danskere var mest 'rasende' i 2016.

Vejret, chefen og den forfærdelige kantineordning.

Vi elsker at lade munden løbe, når hele verden skal høre om vores frustrationer og utilfredshed. Og vi gør det i stor stil.

Faktisk brokker hver femte dansker sig dagligt, viser en undersøgelse, metroxpress har fået lavet af YouGov.

39 af de SJOVESTE svar på åndssvage Facebook-klager
39 af de SJOVESTE svar på åndssvage Facebook-klager

Danskerne brokker sig oftest over andres opførsel og vores arbejde. Og årsagen er forholdsvis simpel.

- Psykologisk set er brok utilfredshed kombineret med afmagt. Det er en uskyldig måde at komme af med sin utilfredshed på, uden at man behøver at mene noget revolutionært med det. Når vi brokker os, skyldes det også, at vi ikke tror, vi kan ændre det, siger psykolog Jacob Mosgaard.

Brok kan være usundt, hvis det sker på baggrund af afmagt. Hvis det er tilfældet, er det bedre, at man finder ud af, hvad man kan gøre ved det. (...) Sund brok handler om de ting, der ikke er væsentlige for vores liv. Det kan være, hvis vi kan mærke, at der er noget, der ikke er perfekt i hverdagen. I stedet for at have ondt i maven, så kommer man af med det.
Jacob Mosgaard, praktiserende psykolog.

18-årige Sebastian er træt af folks brok om kongehuset: Det samler folket
18-årige Sebastian er træt af folks brok om kongehuset: Det samler folket

Han bakkes op af Neela Maria Sris, der er psykolog og ekstern lektor ved Københavns Universitet. Hun mener, at brok kan være med til at skabe venskabelige bånd.

- Brok behøver ikke bunde i en egentlig irritation eller direkte negative tanker. Det kan være for have noget at tale om og for at dele vores tanker. Det har den funktion, at vi skaber bånd til hinanden, forklarer Neela Maria Sris.

Hvis tankerne samtidig bliver delt af den person, man taler med, så behøver brok langtfra at have en negativ effekt på de personer, man omgås. I stedet kan man blive helt opløftet og føle, at man er tættere på hinanden, forklarer hun.

Mænd afslører: 10 ting kvinder gør forkert i forholdet
Mænd afslører: 10 ting kvinder gør forkert i forholdet

På månedsbasis er det omkring to tredjedele, der brokker sig mere end en enkelt gang, viser tallene.

Hvis man aldrig siger sin mening og i stedet undertrykker den, er det selvfølgelig usundt. Samtidig er det også usundt, hvis man brokker sig helt vildt og altid skal være Rasmus Modsat. Det er begge ekstremer, som er usunde. Det handler om at finde en sund balancegang, hvor man tør sige sin mening og samtidig tage sine kampe med omhu.
Neela Maria Sris, psykolog og ekstern lektor ved Københavns Universitet.

Sådan får du styr på dit brokkeri
Psykolog Neela Maria Sris giver her gode råd til, hvordan du kan lære at brokke dig mindre.

Hver tredje kvinde i forhold: God sex er kun noget andre kvinder får
Hver tredje kvinde i forhold: God sex er kun noget andre kvinder får

• Hvis det ikke har en egentlig funktion og ikke udtrykker en konkret bekymring for eksempelvis samfundet: Kan du prøve at formulere det som en bekymring i stedet?

• Se på alvoren af emnet: Er det virkelig noget, du vil bruge dine kræfter på?

Sæt dig i den anden persons sko, inden du brokker dig: Hvordan hjælper dit brok den anden person?

• Se dig selv i spejlet: Hvor god er du selv til at leve op til de ting, du brokker dig over?

• Tænk to gange: Der er arrogance over det at brokke sig, fordi du hæver dig over andre.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Det gik galt på scenen: Her er...
bt.dk
Hvad skete der? Wozniacki uddelte æg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx