Af - 21/01-16 16:29; Opdateret: 21/01-16 16:39

Hvordan skal DU dø? Tag testen og få et bud herHvordan skal DU dø? Tag testen og få et bud her

En fascinerende ny test har samlet data, som kan give dig en idé om, hvordan du skal dø.

Hvis du overvejer at lægge din livsstil om for at forlænge din mulige levetid, er der inspiration at finde i det hollanske eksperiment her, hvor en ung fyr prøver at leve meget sundt. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Du har måske tænkt på, hvor længe du kommer til at leve. Men har du tænkt på, hvordan du skal dø? En ny test på nettet fascinerer ved at prøve at regne ud, hvad du højst sandsynligt vil dø af.

En test fra flowingdata.com kan ved hjælp af informationer indsamlet fra det amerikanske Centers for Disease Control and Prevention regne ud, hvad der har størst sandsynlighed for at slå dig ihjel.

Populær skuespiller afslører alkoholmisbrug: - Min kone hjalp mig fra at dø
Populær skuespiller afslører alkoholmisbrug: - Min kone hjalp mig fra at dø

Dataen er baseret på dødårsager fra 1999 til 2014, og testen giver samtidig et indblik i, hvordan etnicitet og køn kan have indvirkning på, hvad du sandsynligvis dør af. Blandt de helt store 'dræbere' er kræft og kredsløbsproblemer, som du kan overvåge, hvis du pauser undervejs.

Testen viser, hvordan din nuværende alder har indflydelse på, hvad du har størst risiko for at dø af. Så en baby født i dag har større højere risiko for at dø af et medfødt problem, mens en 30-årig mand i dag, hvis han dør som 80-årig større risiko for at dø af en kredsløbssygdom - såsom et hjerteanfald eller slagtilfælde.

En 58-årig mand er død efter en arbejdsulykke
En 58-årig mand er død efter en arbejdsulykke

Det er statistiker Nathan Yau, som står bag den farvefulde grafik, som giver dig det lette overblik.

- Farverne indikerer dødsårsag, og søjlerne til højre holder styr på de kumulative procenter. I slutningen ender du ud med risikoen for hver dødsårsag, skriver han i en meddelelse.

Testen kan du tage her på Flowingdata.com.

LÆS OGSÅ: Stor rockguitarist er død

LÆS OGSÅ: Sexlegetøj, gebisser og en død varan - det er nogle af de ting, vi skyller ud i toilettet

LÆS OGSÅ: Ældre kvinde omkommet i gårdbrand

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx