Af - 11/09-14 06:27; Opdateret: 11/09-14 11:52

Slut med p-piller og gummi: Ny prævention til mænd er på vejSlut med p-piller og gummi: Ny prævention til mænd er på vej

En ny form for prævention til mænd kan snart erstatte p-piller, kondomer og hvad der ellers bruges.

storybild

Vasalgel indeholder ingen hormoner, og det virker lige så godt som sterilisation - men det kan med lethed fjernes igen. (Billede: Parsemus Foundation)

Om få år kan kvinder blive fri for at skulle huske den daglige p-pille eller bruge andre midler for at undgå graviditet - også selv om mændene dropper kondomet.

Kommune når teenagemødre med gratis kondomer og spiraler
Kommune når teenagemødre med gratis kondomer og spiraler

En ny, banebrydende form for prævention til mænd er nemlig under udvikling, og ifølge non-profit organisationen Parsemus Foundation, der udvikler produktet, kan vi få det at se allerede i 2017. Det skriver The Daily Beast.

Vasalgel, som præservativet hedder, har vist sig at være yderst effektivt i et studie på bavianer, hvor tre hanner blev injiceret med stoffet. De fik fri seksuel adgang til 10-15 hunner hver, og selv om de nu i et halvt år har lavet abekattestreger, så er det ikke resulteret i en eneste graviditet.

Iran vil have flere babyer: Forbyder prævention
Iran vil have flere babyer: Forbyder prævention

Iran forbyder reklamer for kondomer
Iran forbyder reklamer for kondomer

Med dette studie og med nye donationer i ryggen, er Parsemus Foundation klar til at teste produktet på mennesker til næste år.


Vasalgel virker ved hjælp af en simpel procedure, der består af en indsprøjtning i mandens sædleder - den, der bliver kappet ved en sterilisation - og stoffet forhindrer herefter sædceller i at slippe ud. Når manden så ønsker funktionel sædafgang igen, kan proceduren let omvendes med en anden sprøjte, der ‘skyller’ stoffet ud.

Indvandrerkvinder bruger mindre prævention
Indvandrerkvinder bruger mindre prævention

I modsætning til de fleste former for prævention til kvinder, er Vasalgel fri for hormoner, og så kræver det kun en enkelt behandling for en effekt, der varer ved.

Parsemus Foundation er med egne ord er et ‘firma der tjener penge nok til at holde sig kørende, men ikke nok til at gøre nogen rige’. Derfor er de afhængige af donationer, da medicinalindustrien ikke ligefrem er interesseret i et produkt, der kun koster mænd penge en enkelt gang

- Det er meget mere profitabelt at sælge piller til mænds partnere hver måned, som organisationen formulerer det.

Du kan læse mere om Vasalgel på Parsemus Foundations hjemmeside.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rose fik et opkald, hun ikke skulle...
bt.dk
Prins Vincents reaktion på 'Andens'...
bt.dk
8 'gode' grunde: Derfor synes...
bt.dk
Søren Østergaard kom til at købe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx