Af - 23/06-16 19:08

Derfor skal du aldrig lægge papir på toiletbrættetDerfor skal du aldrig lægge papir på toiletbrættet

Det havde vi ingen anelse om.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er ikke altid lige rart at træde ind på et offentligt toilet, men hvis du er en af dem, der lægger en masse papir på brættet for at undgå at komme i kontakt med bakterierne fra de forrige gæster, så kan du ligeså godt lade være.

Det eneste du gør er nemlig at stoppe toilettet, fælde skovene lidt hurtigere og at udsætte dit ansigt for lortebakterier, skriver Huffington Post.

Så mange mænd har onaneret på offentlige toiletter
Så mange mænd har onaneret på offentlige toiletter

For selvom det er en udbredt opfattelse, at man kan pådrage sig bakterier og sygdomme ved at sætte sig på et toiletbræt, så er moderne toiletter faktisk designet på en sådan måde, at det ikke sker.

Bakterierne kan ikke blive overført fra brættet, og huden på ballerne er desuden skabt til at være et effektivt værn mod bakterier.

- Toiletsæder er ikke en kilde til overførsel af bakterier eller smitsomme sygdomme. Du vil ikke få overført noget overhovedet, siger ekspert i infektionssydomme ved
Vanderbilt University Medical Center, Dr. William Schaffner, til Huffington Post.

Her er de klammeste offentlige toiletter
Her er de klammeste offentlige toiletter

Det er ikke ensbtydende med, at der ikke kan være bakterier som E.coli eller streptokokker, men det er huden på numsen allerede designet til at beskytte mod.


Det er papiret derimod ikke. Det er meget modtagelig overfor eksempelvis E. coli-bakterier, og når du rører ved papiret efter du har besørget, risikerer du at sende dem i ansigtet på dig selv, hvis du ikke holder dem helt i ro frem til en intensiv håndvaskning.

En anden og mere effektiv måde at undgå bakterier på, er at lukke låget på toilettet, inden du trækker ud, for vandtrykket er med til at lave en lille orkan af bakterier, du kan pådrage dig.

Danskerne mener: Alle må bruge handicaptoilettet
Danskerne mener: Alle må bruge handicaptoilettet

Forskernes bedste råd til at undgå bakterier på er meget simpelt: Vask dine hænder grundigt efter dit toiletbesøg.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx