Af - 19/10-15 15:58

Guide: Sådan slipper du af med edderkopperGuide: Sådan slipper du af med edderkopper

Efteråret er lig med mange edderkopper. Her er en række tips til, hvordan man slipper af med de uønskede bæster.

Bildstrecke im Grossformat »
Ved at gøre rent kan blandt andet man fjerne edderkoppeæg, så potentielle edderkopperbabyer ikke bliver til noget. Gennem revner og huller kommer edderkopper ofte ind i huset. Det er derfor en rigtig god idé at dække dem til, så de ottebenede får svært ved at komme ind. Dyr er naturligt gode til at jage andre dyr, og det kan man lige så godt udnytte til noget positivt . Fremfor at katten kommer slæbende med døde rotter, kan man forsøge at træne sin hund eller kat til at fange edderkopper i stedet. Lys tiltrækker alle de dyr, som edderkoppen gerne mæsker i sig. Ved at have tændt lys om natten og dermed invitere edderkoppens livretter ind, kan man være ret sikker på at lokke edderkopper indenfor. Edderkopper har noget mod sur lugt. Dette kan udnyttes ved at lægge eksempelvis appelsin- eller citronskræller, de steder, man ofte finder de små djævle. En anden lugt, som edderkopperne hader, er lugten af pebermynte. Ved at blande pebermynteolie med vand, kan man lave en god "afskræknings-mikstur", som kan sprayes et par gange om dagen rundt omkring i huset for det bedste resultat. Der findes mange forskellige edderkoppe-fælder på nettet. Det er en human måde at fange spindlerne på og kan også gøres til at sjov leg. Som sagt tidligere er edderkopper ikke specielt glade for en række forskellige lugte. Én i rækken er den specielle lugt af cedertræ, som er et materiale, der bruges til alle slags møbler. Invester derfor i en lækker cederlænestol, læn dig tilbage i den og nyd, at dit hus nu (forhåbentlig) er edderkoppefrit.

Edderkopper har altid været en forfærdelig plage. De sniger sig ind i huset som de listige kryb, de er, og de virker som et problem, der aldrig stopper.

Dør edderkopper af at blive støvsuget? Få svar her!
Dør edderkopper af at blive støvsuget? Få svar her!

Men nu hvor det for alvor rigtig er efterår, kan vi se frem til besøg af mange flere af de ottebenede. De har over sommeren ædt sig store og fede og leder i de kolde måneder efter noget varme.


Det er sundt at have edderkopper i dit hjem
Det er sundt at have edderkopper i dit hjem

Selvom det sikkert kunne hjælpe at slukke for varmen, virker det ikke som verdens bedste løsning.

Forskere: Derfor er du bange for edderkopper
Forskere: Derfor er du bange for edderkopper

Heldigvis har den britiske avis The Mirror lavet en liste med otte tips, der kan hjælpe med at holde de langhårede sataner væk fra hjemmet.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Riskær tvunget til at brænde tonsvis...
bt.dk
Droppede ud af skolen som 14-årig: Nu...
bt.dk
Uha! Kæmpe afbrænder i Lyngby
bt.dk
Overraskende opråb fra rigmand kendt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx