Af Heidi Pedersen - 20/08-17 16:40; Opdateret: 20/08-17 16:52

Tjek din chef: Hvilken type er han eller hun?  Tjek din chef: Hvilken type er han eller hun?

I den forgangne uge fyrede USA's præsident Donald Trump sin chefstrateg Stephen Bannon. Han er blot en af flere rådgivere, der inden for kort tid har fået en fyreseddel.

storybild

USA's præsident Trump har ry for at bruge store ord og er tit blevet kaldt en stor narcissist. (Billede: JIM WATSON)

Ifølge flere eksperter, som BCC har talt med, vil de fleste mennesker i løbet af deres arbejdsliv opleve at blive ledet af – hvad de oplever – som en 'besværlig chef'. Tjek herunder, om du har en tromler eller drømmer som chef.

Narcissisten

Er cheftypen, der er enormt charmerende, men som samtidig kræver enorme mængder opmærksomhed. De mangler ofte empati, de praler gerne og har et enormt energiniveau. De ved, hvad de vil og hvordan. Det kan være godt i en krise-situation, men de kan være vanskelige at arbejde under. Nogle gange kan de finde på at mobbe eller tage æren for dine ideer. Ofte er selvsikkerhed, det eneste narcissisten har respekt for.

Perfektionisten

De er ofte enormt kontrollerende og vil gerne tjekke arbejdsprocessen og detaljerne. Det kan skabe konflikter med meget selvstændige medarbejdere. Andre derimod finder tryghed i at have en sådan type chef. Hvis du lader perfektionisten tjekke dit arbejde, kan han eller hun udvikle tillid til dig.

Drømmeren

Er ofte visionær og har ambitioner på organisationens vegne. Men fordi deres visioner ikke er konkrete, er de vage eller uvillige til at forklare sig, når man efterspørger en mere præcis retning. Disse chefer kaldes også for 'no-feedback-bosses'. Hvis I samtidig befinder jer i et hurtigt forandrende miljø, er udfordringen med en sådan chef endnu større. Med sådan en type chef kan det være en god ide at efterspørge, hvad præcis der forventes af dig.

Den ubeslutsomme

Er en chef, der ikke kan blive enig med sig selv om, hvilken retning han eller hun eller skal gå i. Det kan føre til handlingslammelse eller ineffektivitet. Ubeslutsomheden kan bunde i en kultur, hvor det ikke er tilladt at begå fejl, eller fordi han eller hun vil have alle omkring sig til at føle sig godt tilpas. Du kan håndtere den ubeslutsomme chef ved at diskutere fordele eller ulemper ved forskellige handlinger og til sidst tilbyde dit eget perspektiv på sagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx