Af - 24/01-14 09:54; Opdateret: 24/01-14 13:49

Derfor må du ALDRIG gå og sms'e samtidigDerfor må du ALDRIG gå og sms'e samtidig

Australske forskere har fundet frem til, at folk, som sms'er imens de går, ikke er nær så opmærksomme og har sværere ved at holde balancen og gå lige. Lidt ligesom kvinden i videoen herunder.

storybild

Australske forskere har fundet frem til, at folk, som sms'er imens de går, ikke er nær så opmærksomme og har sværere ved at holde balancen at gå lige. Lidt ligesom kvinden i videoen herunder. (Billede: Youtube)

Forskere ved Australien University of Queensland har fundet frem til – måske ikke voldsomt overraskende – at, folk, der sms'er imens de går ikke er nær så opmærksomme på deres omgivelser eller er i stand til at gå helt lige eller holde balancen.

I studiet har forskerne studeret 26 'friske' mennesker, som skulle gå på en 28 meter lang linje, imens de lavede tre forskellige ting: Gå helt normalt, læse en sms samt skrive en sms med ordlyden: Den hurtige brune ræv hopper over den dovne hund.

Kæmpekø på skadestuen: Folk skvatter på de glatte veje
Kæmpekø på skadestuen: Folk skvatter på de glatte veje

Ved hjælp af et tredimensionelt bevægelses-analysesystem kunne forskerne se, at forsøgspersonerne gik langsommere og afveg fra at gå i en lige linje, imens de skrev sms'er.

- Det her kan påvirke sikkerheden for mennesker, der skriver sms'er, imens de går, siger Siobhan M. Schabrun, som er en af forskerne ved University of Queensland og hovedforfatter til rapporten.

Det skriver CNN.

Mon ikke kvinden i videoen herunder giver forskerne ret i deres konklusioner!?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kamp på liv og død: 150 hvaler...
bt.dk
Kickstart foråret med sund mad: Lene...
bt.dk
Drama i supermarked: Gidseltager og...
bt.dk
Michael og Lina har den mest utrolige...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx