Af - 21/06-15 15:07; Opdateret: 21/06-15 15:28

Derfor bør du slette denne populære besked-appDerfor bør du slette denne populære besked-app

En ny stor undersøgelse viser, at denne app har den mest hullede sikkerhed, når det kommer til at sikre din data og sladre til myndighederne.

Bildstrecke im Grossformat »

Beskedtjenesten WhatsApp dumper i den årlige rapport over, hvilke digitale tjenester, der bedst beskytter brugernes data. Google går heftigt tilbage.

Det kan man læse i Electronic Frontier Foundations, EFF, årlige rapport,Who's got your Back?' der måler på, hvor godt de store firmaer passer på de data, som du opgiver i forbindelse med brugen af deres tjenester.

Apple, Dropbox, Adobe og Yahoo scorede alle de maksimale fem stjerner, men WhatApp scorede blot en enkelt stjerne for deres holdning til at nægte efterretningstjenester adgang via en indbygget bagdør i softwaren.

Google fik sidste år en femstjerners udmærkelse, men er røget ned på en middelgod treer og grund af, at it-giganten ikke længere oplyser, hvor længe de gemmer brugernes data og har fået mindre gennemsigtighed i forhold til, hvordan de samarbejder med myndighederne.

Langt om længe: Nu kan du få rødhårede emojis
Langt om længe: Nu kan du få rødhårede emojis

Firmaerne bliver blandt andet bedømt på, om de kræver en dommerkendelse, når efterretningstjenester såsom NSA eller CIA kræver adgang til oplysninger fra firmaernes tjenester.

Djævlehorn! Her er de nyeste emojis til telefonen
Djævlehorn! Her er de nyeste emojis til telefonen

Selv om det kan lyde voldsomt, at en populær app som WhatsApp dumper på helt basale sikkerhedsforanstaltninger i EFFs store test, så trækker de fleste firmaer faktisk i en bedre retning, hvor de sætter fokus på at behandle deres kunders data fortroligt.

De ni tech-firmaer, der scorede topkarakter er Adobe, Apple, Credo, Dropbox, Sonic, Wickr, Wikimedia, Wordpress.com og Yahoo.

TV: Derfor skal du bruge Snapchat
TV: Derfor skal du bruge Snapchat

Electronic Frontier Foundation er en non-profit organisation, der kæmper for internetbrugernes ret til privatliv.

LÆS OGSÅ: Snapchat: To mænd tiltalt for at dele nøgenbilleder fra kæmpelæk

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx