Af - 01/04-14 18:05; Opdateret: 01/04-14 18:19

Er du hvid? Så gør en sort computer-figur dig mere aggressivEr du hvid? Så gør en sort computer-figur dig mere aggressiv

Er du hvid og spiller computerspil gennem en sort karakter, så bliver du mere aggressiv over for andre. Det har forskerne testet ved hjælp af stærk sauce.

storybild

Her vises et eksempel på hvor voldeligt Saint's Row kan være. (Billede: AP Photo)

Er du født med lys hud? Og føler du dig generelt temmelig fredelig og ufarlig? Så lad være med at sætte dig til at spille et computerspil, hvor du oplever dig selv gennem en sort computerfigur.

Igennem to eksperimenter har forskere fra USA og Holland vist, at unge, hvide mennesker, der spiller et voldeligt computerspil gennem en sort avatar, efterfølgende opfører sig mere aggressivt OG har en stærkere negativ attitude over for sorte mennesker.

Den aggressive opførsel påviste forskerne gennem et noget aparte forsøg, som blandt andet indebar stærk sovs.

Læs, hvad det gik ud på, i artiklen hos Videnskab.dk.

Niels Holm Jensen, ph.d. og adjunkt ved Psykologisk Institut på Aarhus Universitet, finder det nye studie interessant. Det viser blandt andet, at stereotypen om den voldelige sorte mand bliver forstærket i medierne, mener han.

- Studiet indikerer, at medierne – i dette tilfælde film- og spilindustrien – er med til at vedligeholde og fastholde stereotypen om den voldelige sorte mand, fordi sorte ofte bliver afbilledet som skurketyper.

Læs også hos Videnskab.dk: Hvorfor må man ikke sige neger?

I det første af de to eksperimenter kunne forskerne konkludere, at en sort computerkarakter kunne påvirke folks opfattelse af sorte:

Deltagerne sat til at spille det temmelig voldeligt orienterede computerspil 'Saints Row 2'.

Her skulle de spille som enten en hvid eller en sort karakter, og de kunne hele tiden se sig selv i spillet, når de for eksempel gik i nærkamp eller pløkkede folk ned på gaden.

Når forsøgspersonerne havde oplevet at udføre alle disse voldelige gerninger gennem en sort karakter, så viste det sig, at de efterfølgende også var mere tilbøjelige til at være enige i udsagnet: 'Hvis sorte bare prøvede hårdere, kunne de have det lige så godt som hvide mennesker'.

Læs også hos Videnskab.dk: Hvorfor ser ældre sorte mennesker så godt ud?

I anden del af studiet fandt forskerne frem til, at en sort figur også kunne påvirke folks handlinger.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Kemiker afviser Ruslands forklaring:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx