Af Katrine Frederikke Wandrup - 18/09-17 11:44

Hader du at træne? Ny pille træner kroppen, mens du sidder stilleHader du at træne? Ny pille træner kroppen, mens du sidder stille

Selvom du ikke rører dig ud af flækken, så kan en ny pille få din krop til at tro, du træner.

storybild

Amerikanske forskere mener at have opfundet en pille, der kan efterligne de kemiske signaler, der opstår i musklerne, når du træner.

Det betyder, at du i udgangspunktet kan spise pillen og på den måde overbevise din krop om, at den træner, uden på noget tidspunkt at rejse dig fra sofaen, skriver Vetenskapsradion.

Pillen er først lige kommet igennem de indledende undersøgelser, men allerede nu er forskerne optimistiske på baggrund af de foreløbige resultater, fortæller den ledende forsker, Ron Evans fra Salk Institute i Californien.

De såkaldte træningspiller fungerer ved at tilføre kroppen et kemisk stof, som efterligner det, der frigives, når du træner. Det får kroppen til at reagere som når den træner, og giver på den måde alle de gode effekter fra træningen, uden du behøver at bevæge dig.

De første tests viser, at mus, som ikke har trænet, kan løbe op mod 50 procent længere.

»Pillen virker som en genetisk knap, og musklerne og kroppen ved ikke, at den udsættes for et lægemiddel. Det virker som hvis det var forårsaget af motion,« siger Ron Evans.

Det gør, at musene kunne løbe som hvis de var veltrænede maratonløbere, og derfor kan de løbe meget længere og på den måde forbrænde mere fedt.

Selvom pillen ikke fuldstændig kan erstatte træning, så er der mange positive forbedringer hos musene. Deres hjerter blev stærkere, de tabte sig og fik det bedre.

Dog er pillen doping og er derfor beregnet til folk, som på en ene eller den anden måde i immobile eller syge og derfor ikke kan træne.

Forskerne er opmærksomme på, at der er mulighed for misbrug af stoffet, men det mener Ron Evans, der er med alle stoffer, og derfor er det naturligvis noget, der skal håndteres, men ikke noget, der fraholder forskerne i at udvikle pillen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

14-årig rapper vælter Danmark: Vi har...
bt.dk
Medie: Kylie Jenner har sørget for,...
bt.dk
Nu tager Kong Vinter for alvor fat:...
bt.dk
Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx