Af - 21/10-16 21:28

Godt nyt til folk med fart på: Drik Redbull og minimer risikoen for psykoserGodt nyt til folk med fart på: Drik Redbull og minimer risikoen for psykoser

Australske forskere er kommet frem til, at stoffet taurin - som der blandt andet findes i energidrikken Redbull - er med til at mindske risikoen for at udvikle en psykose.

storybild

(Billede: Leonhard Foeger)

'Redbull giver vinger'.

Sådan lyder sloganet for den populære energidrik.

Og måske er der noget om snakken. I hvert fald er et australsk forskerhold fra Melbourne kommet frem til, at stoffet taurin - som der for eksempel er et gram af i 25 cl. Redbull - kan mindste risikoen for at udvikle en psykose.

Professor: Energidrikke før træning har ingen effekt
Professor: Energidrikke før træning har ingen effekt

Det skriver blandt andre Daily Mail.

Taurin er en aminosyre, som mennesker selv danner, men som ifølge forskerne findes i mindre mængder hos folk med anlæg for psykose.

Positive resultater

Det australske studie omfattede i alt 86 patienter i alderen 18 til 25 år, der alle tog antipsykotisk medicin og befandt sig i et tidligt psykose-stadie.

Under forsøget fik 47 af forsøgspersonerne dagligt fire gram taurin, imens de resterende 39 fik placebo, og resultatet viste, at indtaget af taurin var ganske sikkert.

QUIZ: Kan du genkende disse 10 energidrikke?
QUIZ: Kan du genkende disse 10 energidrikke?

Ja, faktisk viste undersøgelsen, at den øgede mængde taurin var positiv i forhold til depressionssymptomer, og at den styrkede de medvirkendes sociale kompetencer.

- Selvom taurin-tilskuddet rent kognitivt ikke havde nogen virkning, ser det ud til at forbedre symptomer for folk i tidlige psykosestadier, lyder en del af konklusionen i studiet.

Dropper morgenmaden - snupper en energidrik

Metroxpress kunne forrige år fortælle, at flere danske unge har byttet den klassiske morgenmad ud med en eller flere energidrikke, og at en EU- undersøgelse fra 2013 viser, at hver ottende barn eller ung drikker dem dagligt.

Hun drak energidrik hver dag: Sådan ødelagde det hendes liv
Hun drak energidrik hver dag: Sådan ødelagde det hendes liv

Tal fra Nielsen Scan Track viser samtidig, at salget af energidrikke i Danmark steg fra cirka 4,07 millioner liter i 2010 til 8,45 millioner liter i 2012.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx