Af - 15/10-15 14:19

Forskere har opdaget en ny mystisk stjerne – kan det være aliens?Forskere har opdaget en ny mystisk stjerne – kan det være aliens?

Svævende over Mælkevejen har astronomer fundet en ny mystisk stjerne.

Bildstrecke im Grossformat »
Der er ingen brusebade eller badekar på rumstationen. Bruserens dråber vil ikke falde ned i dit hår, da der ikke er nogen tyngdekraft i rummet, og desuden vil vandet komme ud i små bobler der svæver væk. Det er farligt at have små bobler med vand svævende rundt på rumstationen af frygt for kortslutning. Stationen er nemlig pakket ind i elektrisk udstyr. .. Så astronauterne holder sig rene ved at vaske sig med vådservietter og tørshampoo. Vandet på en rumstation er kostbart. Der kommer ikke liiige en forsynlingsraket forbi, og derfor må alle tricks for at spare på vandet tages i brug. Astronauternes tis bliver renset, så det kan bruge som drikkevand. Ja faktisk skal der spares så meget på vandet på rumstationen, at det fugt, som astronauterne udskiller, bliver samlet op af en ventilator og genbrugt som vand. Det er også en måde altid at sørge for, at der bliver luftet ud, nu hvor man ikke bare lige kan åbne et vindue, når luften bliver for klam i rummet. Samtidig er det farligt, hvis der er for meget fugt i rummet på grund af al den elektronik, der omgiver rumstationen. For at sikre, at væsken ikke svæver bort under måltidet, bliver astronauterne nødt til at indtage alle drikke og supper med sugerør fra plastikposer. Der bliver sansynligvis spist flere chilier og mere peber i rummet .Vægtløsheden sløver nemlig astronauternes smagsløg, så der skal stærke sager til, før maden smager af noget i rummet. Hvis din kaffe skvulper, vil kaffen ikke falde ned og lave en stor kaffeplet på dit tøj. Alt i rummet er vægtløst, også flydende sager. Din spildte kaffe vil altså svæve rundt i bobler i rummet. Det er kun muligt at spilde kaffen på dit tøj, hvis du efterfølgende går ind i boblen. Nej.. Astronauter spiser ikke udelukkende tør-mad, som de fleste måske tror. Faktisk minder maden på en rumstation meget om den mad, vi får herhjemme. Men der er stadig noget mad, som astronauterne ikke kan spise: - Mad, der krummer for meget, eller som laver væskedråber er ikke til at spise i rummet, siger Michael Linden-Vørnle. Rød grød med fløde er en af de retter, der simpelthen bliver for besværlig at servere for astronauterne. Fløden skal varmebehandles, så den kan holde, men det bliver den karamel-agtig af. Rødgrøden laver desuden for små dråber. Astronauterne må endelig ikke spise for fed mad. Som skrevet i artiklen bruger astronauterne næsten ingen energi på at bevæge sig, da der ikke er nogen tyngdekraft i rummet. På jorden bruger vi jo energi på selv dét at holde os oprejst. Astronauterne forbrander mindre, og derfor er det meget vigtigt, at kosten er sammensat korrekt, ligesom astronauterne skal træne for at deres muskelmasse ikke svinder ind. Når astronauterne træder af på naturens vegne oppe på rumstationen, er der intet vand, der tømmer kummen for indhold. Så hvordan forhindrer man, at urinen og den øvrige afføring ikke svæver rundt nede i kummen og måske endda ender med at svæve lige op i ballerne på astronauterne? Svar: Der er luftstrøm fra toilettet.

I galleriet ovenfor får du nogle finurlige facts om rummet, som du ikke kendte til.

Nord for Mælkevejen opdagede forskere i 2009 en samling af objekter, der efter sigende skulle ligne noget, aliens ville forme.

Efter et dybt kig i stjernekikkerten, Kepler Space Telescope, fandt man ud af, at det var en ny ukendt stjerne, man har med at gøre.

Det skriver Independent.

Sommer- eller vinterbarn? Sådan påvirkes dit helbred
Sommer- eller vinterbarn? Sådan påvirkes dit helbred

Stjernen har efterfølgende fået det flatterende navn KIC 8462852, og den afgiver et lys og nogle strukturer omkring sig, der ikke ligner noget andet.

Det specielle ved KIC 8462852 er, at den ud fra sin specielle glans ligner det, astronomer kalder en beboelig planet.

- Vi har aldrig set noget, der ligner denne stjerne, siger Tabetha Boyajian, der har en doktorgrad fra Yale.

Forskning: Havene vil sluge Miami og New Orleans
Forskning: Havene vil sluge Miami og New Orleans

KIC 8462852 har nemlig et lys og nogle objekter omkring sig, man ikke kan finde nogen forklaring på, hvorfor eksisterer. Og nu spørge man altså, om det kan have noget med aliens at gøre.

Det mystiske fund bliver stadig undersøgt, og man er endnu ikke kommet det en nærmere forklaring.

LÆS OGSÅ: Forskning: Din kat kunne (næsten) ikke være mere ligeglad med dig

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
DR-vært har fundet kærligheden: Se...
bt.dk
800 år gammelt dansk slot får vild...
bt.dk
Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx