Af - 27/12-15 18:24

Begår du også denne parforholdsfejl?Begår du også denne parforholdsfejl?

Du skal endelig ikke holde det for dig selv, hvis der er små ting ved din partner, der irriterer dig. Det kan ende galt, advarer parterapeut.

storybild

Nogle gange skal der et skænderi til i et parforhold, siger parterapeut Mikael Hoffmann. Men det kræver, at parterne respekterer hinanden. (Billede: Pexels.com)

Lader han toiletbrættet stå oprejst, og tager han aldrig opvasken? Ser hun for meget tv, og er hendes mor for nærgående?

Vi kender alle til de der små ting i parforholdet, der irriterer os på daglig basis. Og måske ignorerer vi dem eller fortæller os selv, at det ikke betyder så meget - hvis bare han/hun er sød nok som helhed.

Matematik kan forudsige, om dit forhold vil holde i længden
Matematik kan forudsige, om dit forhold vil holde i længden

Men ifølge en række studier fra blandt andre Western Sydney University, Indiana University og Rutgers University betyder de små ting mere for os, end vi måske vil indrømme. Selv om vores partner opfylder flere af de kriterier, vi normalt ser som ideelle, så har vi det med at lægge mere vægt på de enkelte ting, som vi finder frastødende, skriver Wall Street Journal.

Det kender parterapeut Mikael Hoffmann alt til. Han hører ofte fra sine klienter, at de brænder inde med små irritationsmomenter ved deres partner, som begynder at gå¨dem på nerverne.

- Ork ja - hele tiden. Mit fornemmeste job er at få folk til at kommunikere, således at de småting kan komme ud, siger han til metroxpress.

Her er den RIGTIGE grund til at folk er utro
Her er den RIGTIGE grund til at folk er utro

Han forklarer, at der ofte er tale om bagateller, men at det sagtens kan være symptomer på nogle andre og dybere ting, der er galt. Men det afhænger af, hvad man vælger at lægge fokus på, siger han.

- Det, man fokuserer på, vokser. Hvis man fokuserer på det positive, så kommer det til at betyde mest. Men hvis man fokuserer på det negative, så er det det, der kommer til at fylde. Og det kan ende ud i, at man lever adskilt fra hinanden, hvilket kan føre til sygdom, utroskab og så videre, siger han.

Ikke overraskende anbefaler han, at man sørger for at få talt med hinanden. Men han fremhæver også en simpel - omend ubehagelig - løsning på problemerne.

Denne type kærestepar holder bedst sammen
Denne type kærestepar holder bedst sammen

- Et godt skænderi er rigtig godt til at få bagatellerne luftet - både så man selv kan høre, hvad det er, man brænder inde med, og så partneren kan høre, hvad der plager den anden, siger Mikael Hoffmann og understreger, at ‘et godt skænderi’ kræver, at man har tillid og respekt for hinanden.

Ifølge forskerne bag undersøgelserne er det ofte rod og dovenskab, der irriterer os ved en partner. Det kan du læse mere om her.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx