Af - 19/09-16 14:05; Opdateret: 19/09-16 14:28

Børn født med store hoveder har bedre chancer for succes i livetBørn født med store hoveder har bedre chancer for succes i livet

- Kender du en, der har et stort hoved?

storybild

Infant sleeping together with teddy bear

Babyer der er født med store hoveder har større chancer for at blive kloge og få succes i livet, lyder det fra britiske forskere.

Det er forskere fra organisationen UK Biobank, der står bag undersøgelsen, som kæder hovedets omkreds sammen udviklingen af intelligens.

Ny forskning: Denne alkohol-drik er god for hjernen
Ny forskning: Denne alkohol-drik er god for hjernen

En halv million personer fra Storbritannien har medvirket i undersøgelsen, hvor de har fået undersøgt forbindelsen mellem deres gener, og deres fysiske og psykiske sundhed samt sammenhængen med deres livsudvikling.

Baggrunden for projektet er, at forskerne ville undersøge sammenhængen mellem hjernens funktion og kroppens DNA, hvilket altså førte dem på sporet af opdagelsen af sammenhængen mellem hovedstørrelse og intelligens.

Ny forskning: P-piller har en meget positiv bivirkning
Ny forskning: P-piller har en meget positiv bivirkning

- Udover forbindelsen mellem gener, kognitive evner, og nogle fyiske og psykiske træk. fandt vi også ud af, at de kognitive evner hang sammen med hjernenes størrelse, kropsbygning og uddannelsesniveau, siger Professor Ian Deary fra Edinburgh University, ifølge Independent.

Ifølge forskerne er de nye resultater så præcise, at de mener, de fremover kan vurdere om en nyfødt vil komme på universitetet ved at analysere deres DNA.


LÆS OGSÅ: Ny forskning: Dovenskab er tegn på intelligens

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx