Af - 07/10-14 13:41

Derfor taber du håret om efteråret - og sådan undgår du detDerfor taber du håret om efteråret - og sådan undgår du det

Mange oplever, at der sidder ekstra hår i børsten, når vejret bliver koldere og dagene kortere. Her er tricket til at beholde hårene på hovedet.

Bildstrecke im Grossformat »

Har du oplevet, at der følger lidt flere hår med hårbørsten i øjeblikket? Så er det formentlig ikke dig, der er noget galt med - det er årstiden.

Hvert efterår oplever mange, at deres hårpragt pludselig ikke sidder så godt fast på hovedet længere, og det er der en god grund til.

- Når det bliver koldere udenfor, så kommer der større forskel på temperaturen indendørs og udendørs, og det påvirker hovedbunden. Det kan give hårtab, hvis huden hele tiden skal trække sig sammen ved kulde og åbne sig igen, når man kommer indenfor, siger frisør Søren Hedegaard, der blandt andet har Kronprinsesse Mary blandt sine kunder.

Minister-kagemand skaber debat: Hvilken vil du helst sætte tænderne i?
Minister-kagemand skaber debat: Hvilken vil du helst sætte tænderne i?

Han fortæller, at vores madvaner også spiller ind, når det kommer til at have en sund manke.

- Om sommeren er vi nok lidt bedre til at spise frugt og grønt, og det har vores hår rigtig godt af. Det har vi tendens til at glemme lidt om vinteren, og derfor skal man huske at også spise varieret, når det bliver koldt, siger Søren Hedegaard.

Selvom efteråret kan tage noget af skylden for ekstra hårtab skal du dog være opmærksom på, at der også kan være andre faktorer, der spiller ind.

Skolepige finder ufatteligt klam overraskelse i en banan
Skolepige finder ufatteligt klam overraskelse i en banan

Hvis du er gravid eller ammer, er det velkendt, at man mister en del hår. Men hvis du taber usædvanligt meget hår, og der ikke er åbenlys årsag til det, er det en god ide at få det undersøgt.

- Hovedreglen er, at hvis man har mere end 80 tabte hår på sin hovedpude om morgenen, så er der tale om et usædvanligt hårfald, og der vil jeg anbefale, at man forsøger at finde frem til årsagen, siger Søren Hedegaard.

Se hans gode råd til at få et sundt hår og undgå hårtab i galleriet over artiklen.

Sund frokost? Fire-årige børn får serveret én nugget til frokost
Sund frokost? Fire-årige børn får serveret én nugget til frokost

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Jes Dorphs søn gik på samme skole som...
bt.dk
Nye detaljer i Ståles 'kedelige...
bt.dk
LIGE NU: Kvinde og dreng kørt ned...
bt.dk
Få timer efter politiaktion blev der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx